– Trodde han hade slagit alla rekord

Bild till nyheten – Trodde han hade slagit alla rekord
Mohamed Salah, som ännu en gång kan skriva in sig i historieböckerna på lördag, fick en rejäl skopa beröm av manager Jürgen Klopp under fredagens presskonferens.

Mohamed Salah har under sina tre år i Liverpool levererat enorma siffror - 94 mål på 153 framträdanden - och därmed slagit en rad individuella rekord.

På lördag väntar ett premiärmöte mot Leeds United hemma på Anfield och då kan egyptiern bli första Liverpool-spelare någonsin - och den andra spelaren i Premier Leagues historia - att göra mål i fyra raka ligapremiärer.

– Jag är väldigt förvånad över att det finns rekord kvar för honom att slå, jag trodde att han hade slagit alla rekord redan, sa Jürgen Klopp när han fick höra om statistiken.

– Han är otroligt viktig för oss och han har varit väldigt viktig för vår utveckling.

– Sättet som vi har spelat på har hjälpt honom också och även hur vi har agerat utanför planen. Men vi har gjort på det här sättet och alla skulle inte ha tagit vara på möjligheterna på samma sätt som han har gjort. Det är helt fantastiskt.

Tysken var noggrann med att påpeka att han inte tar Salahs målproduktion för givet.

– Det är så folk fungerar, det är inte bara vi utan runtom i hela världen, om något är exceptionellt bra så tas det för givet. Det har inte hänt mig, om jag ska vara ärlig.

– Han har inte gjort alla dessa mål med en normal inställning, han har tvingat sig själv att ha en alldeles speciell inställning, en inställning som vi behöver.

– Det handlar om aggressiviteten, viljan, allt sådant, det är vad som gjort honom till den spelare han är och har blivit under de senaste åren. Förhoppningsvis kan det fortsätta så för en lång tid framöver.

– Det är vad vi behöver på lördag - inte bara från honom, även från Sadio, Bobby, alla de spelare som kommer in. Det kommer att vara mycket viktigt.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer