Klopp om Gini, Thiago – och Leeds

Bild till nyheten Klopp om Gini, Thiago – och Leeds
Video och textsammanfattning från dagens presskonferens inför premiären mot Leeds.

# Om att försvara PL-titeln

– Det största hotet är alla andra motståndare och det är samma sak som alla andra år. Men den största utmaningen är att det blir en kortare säsong än vanligt där allt ska pressas in – och särskilt med bara tre inhoppare. 

– Att vara regerande mästare är det bästa problemet man kan ha. Alla försöker ge mig känslan att det ska vara ett problem. Det handlar om vi kan leverera på hög nivå match efter match. Det är det vi måste fortsätta göra. 

# Om premiärmotståndet Leeds United

– Leeds är ett Premier League-lag med en manager i världsklass. De spelar intensiv fotboll och vi måste vara redo för det. Jag tänker bara på den matchen och inte resten av säsongen.

– De har en annan stil än Sheffield United till exempel och det kommer att hjälpa dem. De försvarar sig exceptionellt bra med man-mot-man-markering och en spelare i tillägg. De är väldigt bra organiserade.

# Om Gini Wijnaldums framtid

– Efter att Gini kom hit har vi säkert haft 500 samtal. Det finns inget att säga om det, han har just kommit tillbaka från landslagsspel och vi har snackat och det är helt normalt.

– Om allt är bra med Gini? Yes, absolut allt är ok kring framtiden så länge vi är involverad i den. Mellan mig, Gini och klubben är allt bra.

# Om ryktena kring Thiago

– Om jag kunde uppfinna ett ord som skulle kunna få slut på spekulationerna så skulle jag vara rik! Har jag sagt att Thiago är en väldigt bra spelare? Och Liverpool är en bra klubb, så det är trevligt att vi kopplas ihop, men det är allt jag kan säga om det. 

– Men det är ju bra för er att jag inte kan stoppa spekulationerna!

# Om transferfönstret

– Helst skulle jag vilja att fönstret stänger på samma dag överallt och ännu bättre om det sker innan säsongen startar. Men den här säsongen är annorlunda på många sätt. Det känns inte vettigt att stänga före andra länder.

# Om han behöver fler spelare

– Jag tyckte det verkade vettigt att ha 20 spelare i truppen och fem avbytare den här säsongen, då det handlar om spelarnas välbefinnande. Titta på andra länder, Bayern har det bästa laget och en fördel med fem inhoppare, men de spelar också flest matcher. 

– Nu måste vi rotera mer med 18 spelare och tre avbytare.

# Om att attackera titeln

– Någon sa till mig att vi måste försvara titeln. Om det finns en titel ledig därute, så visade vi den gångna säsongen att vi kan tvinna den. Det betyder inte nödvändigtvis att vi kommer att vinna, men det är något att attackera.

– Vi åkte inte ur Champions League i våras för att vi vann året innan, utan för att vi mötte en bra motståndare. Och vi kommer att gå för det igen, med allt vi har.

# Om Brewsters framtid

– Finns inget att säga, härlig kille, stor talang. Vi har inte beslutat om truppen och vi behöver inte göra det ännu. Vi tänker på hans utveckling, hur vi kan använda honom. Så det finns inget att säga. Lån och så vidare, inget är bestämt.

# Om Marcelo Bielsa

– Jag beundrar honom, men har inte snackat med honom ännu. Hans lag är exceptionella och jag har analyserat några av hans matcher. Han har en annan läggning än mig, han är en man med stor karaktär och kanske den som arbetar hårdast av oss alla.

– Jag kommer ihåg hans analys vid Derby-matchen, men vi har inte sett några misstänkta personer runt Melwood den här veckan!

# Om skadeläget

– Vi har inte bestämt om Henderson, Shaqiri och Tsimikas kan bli involverade, men de är alla tillbaka i träning. Vi tar ett beslut senare, men det ser lovande ut och vi har många spelare tillgängliga.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer