Måste sälja för att kunna köpa Thiago

Bild till nyheten Måste sälja för att kunna köpa Thiago
Gini Wijnaldum och LFC står fortfarande långt ifrån varandra i kontraktsförhandlingarna, vilket kan öppna upp för ett bud på Thiago Alcantara. Men klubben måste först sälja spelare för att kunna handla.

Normalt trovärdige ESPN-reportern Mark Ogden hävdar att det är större chans att Man City köper loss Lionel Messi eller att Man United värvar Jadon Sancho än att Bayern Münchens mittfältsmaestro Thiago hamnar på Anfield.

Orsaken ska vara pandemins tuffa inverkan på klubbekonomin och att ägarna Fenway Sports Group vägrar att ta några risker. 

Minns också att klubben drog sig ur dealen med Timo Werner från RB Leipzig på försommaren, som istället hamnade i Chelsea.

Enligt uppgift förlorar Liverpool cirka £3M varje hemmamatch med publikförbud och ska som alla andra Premier League-klubbar även betala cirka £20M till tv-bolagen efter vårens Corona-avbrott.

Redan innan 20/21-säsongen har sparkat igång redovisar Liverpool ett underskott på £30M i förhållande till de tänkta intäkterna. Siffran stiger dessutom för varje match som spelas utan publik.

Enligt Ogden är det ingen tvekan om att Jürgen Klopp vill ha in nya ansikten i truppen. 

Sedan Champions League-vinsten mot Tottenham den 1 juni 2019 har endast Adrián, Minamino och Kostas Tsimikas kommit in och bidragit till konkurrens i truppen.

Självklart skulle han älska att jobba med en världsklassmittfältare som Thiago (bilden ovan).

Men det är alltså Bayern Münchens prislapp på £27M som avskräcker FSG. Ett "normalår" hade den summan betraktats som ett vrakpris.

Klubben måste helt enkelt sälja för att kunna agera innan transferfönstret stänger den 5 oktober. Harry Wilson, Marko Grujic, Xherdan Shaqiri och Divock Origi är några som kan komma att 'offras' för att få in medel. 

Samtidigt står inte direkt klubbarna på kö i dessa oroliga tider. 

29-årige Gini Wijnaldum kan därför få en nyckelroll i transfersagan kring Thiago. 

Han har ännu inte kommit till enighet med klubben om ett nytt kontrakt och enligt Ogden står parterna fortfarande en bit ifrån varandra gällande spelarens löneanspråk, även om förhandlingarna fortgår. 

Klopp har gjort det klart att han vill behålla sin pålitlige nummer 5, men om parterna inte kommer överens vill inte Liverpool riskera att göra "en Emre Can", det vill säga förlora honom gratis nästa sommar.

Samtidigt ryktas det att nye Barcelonabossen Ronald Koeman önskar sig sin landsman till Camp Nou. Det är ännu bara ett rykte, men om ett bud faxas in till Michael Edwards och accepteras är det ingen tvekan om att Liverpool kommer att gå för Thiago Alcantara, enligt ESPN-reportern.

Men om Gini Wijnaldum å andra sidan väljer att förlänga på Anfield tyder det mesta på att klubben skrinlägger planerna på att värva den 29-årige spanjoren.


57 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer