– Han är en äkta vinnare

Bild till nyheten – Han är en äkta vinnare
Ex-röde Pedro Chirivella imponerades rejält av Kostas Tsimikas när de båda spenderade en säsong på lån hos Willem II.

Pedro Chirivella lånades inför säsongen 2017/18 ut till nederländska klubben Willem II. Under samma säsong var även Kostas Tsimikas - som presenterades som Liverpool-spelare under måndagen - utlånad till samma klubb.

– Vi brukade hänga mycket med varandra efter träningarna, det är en vän för livet, säger Chirivella om Tsimikas till Liverpoolfc.com.

– Jag är väldigt glad för hans skull. Jag skrev med honom igår, det första jag gjorde var att gratulera han och hans familj.

– Jag vet att han har väntat på en sådan här möjlighet och nu har han äntligen fått den.

24-årige vänsterbacken spelade 37 matcher för Willem II och gjorde sex mål. Han levererade prestationer som redan då fick Liverpool att börja följa honom.

– Jag minns att han växte väldigt mycket. Det året var viktigt för honom, säger Chirivella.

– Vi hade liknande säsonger, vi båda var utlånade från stora klubbar och vi presterade mycket bra. Det var ett bra steg för Kostas.

– Jag vet att när jag var där så kom folk från Liverpool för att titta på Willem II och han drog åt sig uppmärksamhet eftersom att han var bäst i laget. 

– Redan under första träningsveckan kunde jag se att han hade potential att nå toppen, han är väldigt, väldigt talangfull. Han älskar att anfalla och har en speciell mentalitet.

– Han är en äkta vinnare som inte bryr sig om vilken ytter han ställs mot eftersom att han vet att han kommer att göra sitt bästa. När man har sådan inställning är det lättare att prestera.

– Ett av hans karaktärsdrag är att han är en vinnare, han har bra inställning och är en krigare. Ju tuffare match vi spelade, desto bättre presterade han.

Den spanske mittfältaren som numer representerar franska klubben FC Nantes tror att värvningen av Tsimikas kommer visa sig vara mycket lyckad.

– Han har liknande kvaliteter som Robbo - han gilla att anfalla men är samtidigt duktig i försvarsspelet en mot en. Jag tror att han kommer vara ett mycket bra nyförvärv.

– Han (Jürgen Klopp) kommer vara mycket viktig för Kostas, jag tror att han kommer att lära sig mycket. Han är fortfarande ung och har fortfarande mycket att förbättra, precis som alla andra. Han kommer att bli väl omhändertagen av managern.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer