Trovärdig journalist om transferfönstret

Bild till nyheten Trovärdig journalist om transferfönstret
Telegraphs Chris Bascombe menar att det mycket väl kan bli en lugn transfersommar för Liverpools del.

Chris Bascombe är journalist för The Telegraph och är en av de med bäst koll på Liverpool Football Club.

Medan lag som Chelsea och Manchester United är i centrum när det kommer till transferrykten med spekulationer om att London-laget går för Kai Havertz och att United är i långt gångna förhandlingar med Borussia Dortmund om Jadon Sancho, så är det lugnt för Liverpools del.

"Uppenbarligen så finns det klubbar som är redo att chansa med stora löneutgifter och lukrativa kontrakt. Några av dem har mycket att hämta upp och är beredda att ta chans genom att långa pengar med framtida intäkter, eller har ägare som kan dra fördel av de mindre strikta FFP-reglerna. Liverpool har gjort sig förtjänta av möjligheten att kunna vänta och måste se till att de höjda rösterna om den senaste 'måste ha-spelaren' inte ödelägger tio års långsiktigt arbete," skriver Bascombe.

"Vill Klopp värva någon innan säsongsstart? Ja. Utforskar han möjligheten? Ja."

"Ser han att truppen behöver breddas med tappen av Adam Lallana och Dejan Lovren och möjligen Xherdan Shaqiri? Ja." Förstår han att det inte finns någon bättre tid att bygga vidare än när man är i en stark position? Absolut."

"Kommer Liverpool att köpa någon? Långt ifrån garanterat."

"Liverpools situation är dynamisk. De har tillgångarna som krävs för att köpa spelare, men det är inte poängen. De säkrar upp så att de kan möta ekonomiska krav i framtiden också i en värld utan åskådare i sex, åtta eller tolv månader till."

"Det borde inte vara svårt att förstå, även om Fenway Sports Group har ombetts att gräva djupt i fickorna för att hitta pengar för att värva Bayern Münchens Thiago Alcantara eller för att se till att Manchester United får konkurrens om Jadon Sancho, men det skulle förstöra den självförsörjande modellen som fungerat så väl för Liverpool."


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer