– Stolt över vad vi åstadkommit

Bild till nyheten – Stolt över vad vi åstadkommit
Dejan Lovren blickar tillbaka på vad som varit sex händelserika år på Merseyside.

Under måndagen kom det officiella beskedet att Dejan Lovren lämnat Liverpool för spel i Zenit St. Petersburg. 

Mittbacken lämnar klubben efter sex år och 185 framträdanden i den röda tröjan. 

Lovren erkänner i en intervju med klubbens officiella hemsida att det är en känslosam period för honom just nu.

– Ja, precis som de senaste sex åren har varit - det var känslosamt från start till mål. De senaste dagarna har varit speciella, jag var glad över att vi vunnit Premier League, men å andra sidan vad jag ledsen eftersom att jag lämnar en stor, stor klubb med så många minnen som jag kommer att bära med mig för alltid, säger kroaten.

– Jag är stolt över allt jag vi har åstadkommit med klubben. Jag kom hit som en pojke som 24 eller 25 år gammal med drömmar och förhoppningar om att uppnå stora saker i klubben. 

– Det var ett stort beslut i mitt liv (att lämna). Jag har barn som går i skolan här, jag har skaffat många vänner i Liverpool och jag är inte den typen av spelare som vill byta miljö lite då och då. Men det var ett beslut som jag fattade, det var tufft, men jag tycker att det är bättre att lämna på topp och sedan kunna blicka tillbaka på det hela och säga att det var ett bra beslut. 

– Jag har gett allt för klubben, jag tror inte jag kunde ha gjort mer - jag gav alltid allt, 100 procent på planen. Jag ångrar ingenting som hänt, trots en del misstag, tårar och jobbiga stunder, dåliga matcher - allt hände av en anledning. De dåliga stunderna gör att framgångarna känns ännu bättre. Jag kan vara stolt över allt.

När mittbacken lämnar Merseyside lämnar han också sin bästa vän Mohamed Salah. Egyptiern lämnade en hälsning till Lovren under gårdagen där han uttryckte sin uppskattning för kroaten.

– Ja, jag såg det. Jag vill inte bli allt för känslosam nu för jag har redan gråtit tillräckligt inför sista matchen. De såg att jag kände starka känslor. Det är extra tungt att lämna Mo, min goda vän. Det var något speciellt, men som jag alltid har sagt, det är bara början på en fin vänskap, även om vi är långt ifrån varandra. 

– Han vet att han alltid kan ringa mig och prata om vad som helst. Jag finns alltid där för honom. Det gäller inte bara Mo, det gäller alla människor i klubben - staben, medicinska staben. Vi har varit som en stor familj och det är just därför som Liverpool är så stor klubb, alla bryr sig om varandra. Jag önskar alla lycka till och jag hoppas att de håller sig friska. Vi kommer alltid att behålla kontakten.

Lovren lämnar för spel i Ryssland med en Premier League-medalj runt halsen.

– Jag är väldigt stolt. Ni kan nog inte föreställa er de känslor som strömmar igenom en fortfarande, särskilt efter den sista matchen. Vi fick lyfta pokalen, tyvärr inte med supportrarna, men vi vet att de funnits med i våra hjärtan sedan första dagen. Jag kommer att minnas detta för alltid. 

– Jag kan vara stolt när jag senare berättar för mina barnbarn att jag spelade för Liverpool det året då de vann Premier League. Detta kommer aldrig att glömmas bort, så jag är enormt stolt.

Kroaten var redan på plats i klubben när Jürgen Klopp blev manager och har därför varit med på hela resan tillsammans med tysken.

– Enligt mig så hade det inte sett likadant ut utan Klopp. Vi kan nog alla vara överens om det. Han förändrade vår mentalitet, vår arbetsmoral, han förändrade mycket. Inte bara rent fotbollsmässigt, han förändrade saker i klubben, han fick supportrarna att tro på det hela igen och även under de jobbiga perioderna så fanns supportrarna där. 

– Jag kan inte tacka Jürgen nog för hans stöd, han stöttade mig inte bara inom fotbollen men också i mitt privatliv. Jag kommer aldrig att glömma det. Jag hade många problem, problem som endast han kände till. Han var som en vän för mig, som en far, som jag kunde gå till för att prata om mina problem. En dag kan vi blicka tillbaka och skratta åt allting och dela de fina minnena. 

De sex åren har varit fyllda av fantastiska ögonblick för laget men också för Lovren personligen.

– Det har varit många sådana ögonblick. Jag skulle säga alla finaler vi spelade, även de vi förlorade. Även matchen mot Dortmund, jag tror ingen supporter kommer att glömma den. Kvällar som Barcelona, även Kiev trots att vi förlorade, det var då vi växlade upp och vann det kommande året i Madrid. Sedan såklart de titlar vi vunnit det här året - högst upp på berget kommer Premier League-titeln.

– Det var alltid en dröm att komma hit och göra avtryck. Det sa jag från första dagen jag kom hit, jag ville inte bara komma hit för att spela matcher, jag ville göra avtryck så att jag skulle bli ihågkommen om 10,15, 20 år. Folk kommer att minnas Premier League-titeln och den här säsongen med allt som vi vann. Det har varit fantastiskt att vara en del av den här klubben och jag kommer att bära med mig minnena för resten av livet. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer