Siktar på träningsläger i Frankrike

Bild till nyheten Siktar på träningsläger i Frankrike
Det blir ingen storslagen försäsongsturné till USA eller Asien denna gång, men enligt uppgifter har Jürgen Klopp och Co. förhoppningar om att resa till Frankrike som en del av uppladdningen inför nästa säsong.

Coronapandemin satte stopp för hela den engelska fotbollen under våren och påverkar klubbarnas ekonomi nämnvärt. 

Nu är säsongen 2019/20 till ända för Liverpools del, men de behöver fortfarande anpassa sig efter viruset när de planerar semester och försäsong. Jürgen Klopp informerat sina spelare att vara uppmärksamma på virussituationen i det land de väljer att spendera sin semester för att så snabbt som möjligt kunna resa därifrån om det kommer en våg av smittspridning.

Viruset har även lett till att Liverpool uteslutit en försäsongsturné till Asien eller USA som de tidigare varit iväg på för att spela lukrativa träningsmatcher. 

The Times-journalisten Paul Joyce skriver nu att truppen troligtvis kommer att resa till Evian-les-Bains i Frankrike för ett träningsläger, en plats dit de har rest tidigare under Klopps ledning.

Skulle det visa sig att även en kortare utlandsresa till Frankrike inte går att genomföra finns det två olika alternativ inom Storbritannien som backup. 

Manager Klopp bekräftade efter matchen mot Newcastle i söndags att spelarna nu får två veckors ledigt utan bollträning, men att de har personliga träningsscheman att följa för att behålla en god form. 

Premier League-säsongen 2020/21 startar 12 september och för Liverpools del väntar en Community Shield-match dessförinnan som ännu inte fått något bekräftat datum. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer