– Vet inte vad som gick snett

Bild till nyheten – Vet inte vad som gick snett
Jordan Ibe berättar om tiden i Liverpool och den tuffa period som följt efter flytten till Bournemouth.

När Jordon Ibe var 16 år gammal värvades han till Liverpool och visade upp så pass fina kvaliteter att han några år senare, av vissa, förutspåddes vara Raheem Sterlings ersättare.

Engelsmannen berättar om pressen som följde när Sterling lämnat för spel i Manchester City.

– Jag kände av pressen. Raheem är en fin kille, vi har fortfarande kontakt och han ger mig råd. Han är en fantastisk spelare och att komma upp till den nivån är svårt. Raheem spelade fenomenalt bra, vilket lade en stor press på mig, säger Ibe i The Beautiful Game Podcast.

Ibe hann med att arbeta tillsammans med både Brendan Rodgers och Jürgen Klopp. Han talar gott om dem båda.

– Brendan var perfekt. Jag kan inte säga någonting negativt om honom. Han var en fantastisk manager och gav mig så mycket självförtroende att visa vad jag kunde göra på offensiv tredjedel. 

Även Klopp gav ytterspringaren självförtroende.

– Vi hade en träningsmatch i början där jag spelade bra, då började han ge mig förtroendet. Han gav mig så mycket självförtroende, han blev som en fadersfigur för mig. 

– Han gav mig chanser, vilket jag är tacksam för.

Trots självförtroendet ville det sig inte riktigt för Ibe i Liverpool och sommaren 2016 såldes han till Bournemouth för £15M - en rekordsumma för "The Cherries".

– Jag pratade med Klopp och han tyckte att det var bäst för mig att testa vingarna på en annan plats. Vi skrev in i kontraktet att de kunde köpa tillbaka mig inom tre säsonger. Han köpte Mané och jag ville ha mer speltid.

Tiden i Bournemouth har blivit allt annat än lyckad Ibe och har istället kantats av skandaler. Han blev av med sitt körkort efter att ha kraschat in i ett café klockan fem på morgonen och under den lockdown som varit i England stoppades han i sin bil när han körde utan körkort.

På fotbollsplanen har det endast blivit två inhopp för Bournemouth denna säsongen och nu är engelsmannen kontraktslös.

– Jag vet inte vad som gick snett, jag kan inte sätta fingret på det. Jag är i strålkastarljuset och folk ser upp till mig, även om jag spelar för Bournemouth. Man är under press.

– Jag förlorade allt självförtroende, absolut allt. Jag var stressad och ville bara hem. Jag fick ta emot mycket skit på sociala medier och i Bournemouth-området. Jag ville bara hem.

Trots de tunga åren ryktas klubbar som Celtic och Crystal Palace vara intresserade av spelarens signatur.

– Prata med mig innan ni drar några slutsatser, säger Ibe till de som kanske inte önskar att värva honom nu på grund av de ovan nämnda händelserna.

Källa: The Beautiful Game Podcast, Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer