Förklarar Williams-bytet

Bild till nyheten Förklarar Williams-bytet
Neco Williams fick göra sin första Premier League-start mot Brighton men byttes ut i halvtid. Jürgen Klopp menar dock att han är mycket nöjd med den unge walesarens prestation.

I bortamötet mot Brighton fick Neco Williams ta Andy Robertsons plats i startelvan och gjorde därmed debut från start i Premier League.

Den unge ytterbacken visade prov på speed och kreativitet i offensiven, men hade då och då lite bekymmer i defensiven när hemmalaget fokuserade sitt spel på Williams kant. 

I en situation tvingades walesaren slita ner Brighton-högerbacken Tariq Lamptey och drog på sig ett gult kort. Samme högerback slog sedan inlägget som ledde till reduceringsmålet till 2-1.

I halvtid valde Jürgen Klopp att ersätta Williams med rutinerade Robertson, men det var inte på grund av att han var missnöjd med 19-åringens insats.

– Nej, nej, nej. Fotboll ser ut så här, om man byter ut en spelare i halvtid tror alla att det inte är bra, sa Klopp till Sky Sports efter slutsignalen.

– Det var bara det att han hade ett gult kort och situationen på den kanten var att vi inte skyddade honom tillräckligt bra.

– Neco, det var hans första start (i Premier League), jag kan inte säga till honom att inte tacklas mer, och sedan hade vi möjligheten att ta in Robbo.

– Jag gillade vad jag såg, han har självförtroende. De två situationerna, det gula kortet och en annan foul, han kan lära sig - inga problem. Jag gillade verkligen hur han spelade.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer