Kikar på lösning för supporter-comeback

Bild till nyheten Kikar på lösning för supporter-comeback
Liverpool sägs vara intresserade av en tjänst som ett tyskt företag kan erbjuda som skulle göra det möjligt att på ett effektivt sätt öppna upp delar av Anfield under nästa säsong.

Enligt The Athletics Raphael Honigstein utforskar Liverpool möjligheten att använda sig av tysk teknologi för att kunna öppna upp delar av Anfield för supportrar under kommande säsong.

Vad det handlar om är ett AI-system som utvecklats av Berlin-baserade företaget G2K som snabbt och smidigt kan avläsa supportrars temperatur, se om de bär mask eller ej samt se om social distansering upprätthålls på läktarna och på andra delar av arenan.

Lösningen har testats framgångsrikt hos både Borussia Dortmund och Hertha Berlin och det förväntas bli en del av Bundesligas planer inför nästa säsong när det kommer till frågan hur supportrarna gradvis ska få återvända till arenorna. Det ska även ha testats på Real Sociedads arena i Spanien efter att ligans sponsor Microsoft rekommenderat det.

Enligt Honigstein har Jürgen Klopp själv blivit introducerad för systemet och blivit så pass intresserad att Liverpool kommer att träffa G2K under denna vecka.

För att Liverpool skulle få använda sig av systemet skulle de självklart först behöva tillåtelse från Premier League och regeringen. 

Användningen av G2K:s lösning kräver att värmekänsliga kameror installeras, men utöver det kan det kopplas till redan befintliga övervakningskameror, vilket gör implementeringen relativt kostnad- och tidseffektiv.

Det sägs ta maximalt två veckor att installera systemet och det skulle kosta klubbarna 100 000 euro per match.

Med systemet på plats skulle klubbarna slippa den köbildning som skulle uppstå om manuella säkerhetscheckar skulle genomföras vid ingångarna - köer som skulle innebära att social distansering inte kan upprätthållas. 

Om de supportrar som blir insläppta på arenan sitter för nära varandra får vakterna notiser om detta och kan gå dit för att sära på dem alternativt ropa ut meddelanden i högtalarna eller via storbildskärmen.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer