– Gjorde inte allt som krävdes

Bild till nyheten – Gjorde inte allt som krävdes
Luis Alberto är en stjärnspelare i Lazio, men som Liverpool-spelare hade han ingen lyckad tid.

Luis Alberto kom till Liverpool som 20-åring 2013. Anfield-klubben betalade £7M för spelaren som tillhörde Sevilla men som spenderade sitt sista år i klubben som utlånad till Barcelona B.

Det fanns stora förhoppningar för spanjoren, men tiden på Merseyside blev misslyckad med endast 12 framträdanden på tre år, dessa tre år innehöll lånesejourer i Malaga och Deportivo La Coruna.

2016 lämnade han permanent för spel i Lazio, en flytt som gett Alberto ett rejält lyft. Idag är han en nyckelspelare i det lag som slåss i toppen av den italienska ligan.

I en intervju med France Football erkänner spanjoren att han kom till Liverpool lite för tidigt i sin karriär och att han därför inte fick ut sin fulla potential förrän senare.

– Jag tycker att det är lite mitt eget fel. Jag gjorde inte allt som krävdes av mig för att vara på den nivån när det gäller arbete och fokus. 

– Det jag skulle ha gjort som 20-åring kunde jag börja göra när jag blev 25. Det är synd. Jag förlorade många år. Jag är 27 nu. Jag försöker att ta igen det jag kan och jag tror att jag har mycket tid på mig att njuta av karriären. 

– Jag lämnade Spanien väldigt tidigt. I Liverpool anpassade jag mig väl, men det hände gradvis. I slutändan nådde jag upp till en bra nivå och fick lite speltid, men tyvärr lyckades vi inte att vinna ligan.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer