Ber supportrarna att stanna hemma

Bild till nyheten Ber supportrarna att stanna hemma
Liverpools daglige ledare Peter Moore upprepar återigen vikten av att supportrarna stannar hemma och firar ligatiteln på ett tryggt och säkert sätt, både för deras egen och människor i deras närhets skull.

På söndag väntar Liverpools första hemmamatch sedan ligatiteln säkrades. Inför matchen har Peter Moore, daglig ledare i klubben, ett viktig budskap till supportrarna - stanna hemma för att undvika ytterligare spridning av coronaviruset.

– Folk dör runt om i världen. Jag har dubbelt medborgarskap, så jag följer noggrant utvecklingen även i USA just nu. California har nu stängts ned igen, säger Moore enligt Liverpool Echo.

– Det är tiotals miljoner människor som har blivit tillsagda att stanna hemma. Barer och restauranger är nu stängda. Allt som var öppet är nu stängt. Varför? För att folk inte upprätthöll social distansering.

– Nästa vecka kan antalet smittade per dag i USA vara uppe på nästan 100 000. Istället för att kurvan planar ut, vilket är något man pratat om i flera månader, så går den uppåt.

– Jag vill inte att det ska hända i Storbritannien och verkligen inte i Liverpool. Vad vi inte vill höra från sjukvården om två veckor är att vi fått ännu en ökning av smittade.

På lördag kommer regeringen i Storbritannien att lätta på en del restriktioner vilket gör det möjligt för restauranger och pubar att öppna upp igen efter en period på mer än tre månader av lockdown.

– Så det är en "Super Saturday" eller vad man ska kalla det - det är viktigt att folk kan gå ut och ha det trevligt, särskilt med tanke på vad vi varit igenom under de senaste tre eller fyra månaderna, men jag skulle ändå vilja be människorna att tänka på sina föräldrar, mor- och farföräldrar, säger Moore.

– Om du tror att du är odödlig eller immun mot detta, visst, men du kommer att ta med dig någonting hem och det finns människor i din umgängeskrets som inte är immuna. Jag vill inte att alla ska gå ut imorgon och glömma bort vad vi tagit oss igenom som land.

– Vi har nu en halv miljon döda av detta virus världen över, så låt oss inte bidra extra till det. 

Moore kommenterar även de händelser som utspelade sig i Liverpool förra fredagen, när det hade samlats tusentals människor för att fira ligatiteln. Firandet spårade ur för en del av de som närvarade och bland annat avfyrades en raket mot Liver Building så att det började brinna.

– På fredagskvällen slog jag på CNN och den största händelsen var fyrverkerierna som hade träffat Liver Building, konstaterar en besviken Moore.

– Det är inte på det sättet jag vill att min fotbollsklubb eller min stad ska framställas till människor runt om i världen. Mina vänner hörde av sig och frågade "är det verkligen så det ser ut där just nu?" Jag förstår spontaniteten, men om två veckor så kommer vi att se problemen.

– Om man tror på siffrorna för hur många människor av tusen som smittas så kommer det definitivt att finnas de som blev smittade. De kanske är asymtomatiska och inte vet att de är smittade och så går de runt och smittar andra.

– Vi kan inte förändra vad som hänt, men allt jag kan säga är: stanna hemma, njut av matcherna och ta ansvar.

– Stanna hemma, njut av det hemifrån. Varför skulle ni komma hit (Anfield)?

– Supportrarna har betett sig exemplariskt i samband med de två första matcher. Jag minns när jag åkte hem efter matchen på Goodison, jag kunde inte se en människa ute, vilket gjorde mig stolt. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer