Dalglish: Klopp är en scouser

Bild till nyheten Dalglish: Klopp är en scouser
Ingen är stoltare över Jürgen Klopp och spelarna som säkrat den 19:e ligatiteln än mannen som vann titeln för 30 år sedan - Sir Kenny Dalglish.

Liverpool har säkrat Premier League-titeln säsongen 2019/20 och därmed avslutat en 30 år lång väntan på guldet. 

För 30 år sedan, när klubben vann ligatitel nummer 18, var det Sir Kenny Dalglish som ledde laget. Skotten är mäkta imponerad över det arbete Jürgen Klopp och Co. har gjort för att ta laget tillbaka till toppen av engelsk fotboll.

– Detta är inget som har hänt över en natt. Det ligger fem års arbeta bakom. Framgångarna har funnits där - VM för klubblag och Champions League, visst vi förlorade ett par finaler, men det har varit en ständig utveckling, säger Dalglish till Liverpoolfc.com.

– Jag tror att han är en scouser i förklädnad! Jag tror inte att han är tysk, han spelar ett skådespel! Han förkroppsligar allt som folket i Liverpool, fotbollsklubben och staden, står för. 

– Något som är bra med honom är att han är trygg i sig själv, men inte på ett arrogant sätt. Han tänker: "Det är på det här sättet som jag kommer att göra det på, detta är vad jag vill göra, jag kommer att göra det på det här sättet. Om det är rätt kommer vi att ha en härlig tid och om jag har fel så är jag ledsen, men jag gjorde mitt bästa och det är allt jag kan göra."

– Han har gjort det otroligt bra på det sätt han kom till klubben och staden och tog till sig allt som de står för. Det är inte heller så att han frossar i framgången heller. Han skrev ett brev i Liverpool Echo i måndags, det är inte många som skulle ha gjort det. Han bryr sig om mer än fotbollen, han bryr sig om folket och samhället. 

– Han är den perfekte mannen för den här klubben. Han har allt som klubben stått för sedan Shanks. Han förtjänar verkligen beröm, konstaterar legendaren.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer