– Vi måste göra det ännu bättre

Bild till nyheten – Vi måste göra det ännu bättre
Pep Guardiola har hållit sin presskonferens inför morgondagens möte med Liverpool på Etihad Stadium.

Efter att ha vunnit Premier League två år i följd har Manchester City nu förlorat säsongens titelstrid med Liverpool. Redan med sju omgångar kvar att spela är Anfield-klubben mästare. 

Pep Guardiola är dock motiverad att avsluta säsongen på bästa sätt även om ligaguldet är utom räckhåll. City är ett av fyra lag som fortfarande är kvar i FA-cupen.

– Vi har många matcher som ska spelas. Vi vill göra en bra match imorgon och ta med oss ett bra resultat från den matchen och även mot Southampton så att vi är i bästa möjliga form när vi möter Arsenal i FA-cupen. Det bästa sättet att göra det på är att spela bra i Premier League, säger spanjoren om de kommande matcherna.

– Inom idrott har man alltid något att bevisa. Vi är redan väldigt nöjda med vad vi har uppnått och uppnår, men som idrottsmän får vi aldrig nog. En del saker måste vi lämna i det förflutna, men vi måste jobba vidare. Nu ska vi skriva ett nytt kapitel i våra liv. Minnen är härliga, men jag är inte helt enig med de som menar att jag inte har någonting att bevisa. Man måste hela tiden bevisa saker.

– Först och främst har vi upplevt att ett annat lag var bättre än oss och spelade på en enastående nivå i varje match. Så vi måste göra det ännu bättre. Fotboll hjälper dig att förstå och acceptera att andra kan vara bättre. Man måste använda det man lärt sig i de kommande matcherna. Vi måste jobba hårdare för att göra det bättre nästa säsong. Det finns många detaljer att tänka på, jag tror inte att vi är långt ifrån där vi vill vara, men vi måste göra det lite bättre.

– Det borde egentligen inte vara svårare att försvara en ligatitel än att vinna den för första gången, men motståndarna vill visa att de också är duktiga. Vi och andra motståndare kommer låta Liverpool få känna på detta nästa säsong. Vi ska försöka att konkurrera med dem och skriva de kommande kapitlen i Premier League.

I media har en rivalitet mellan Pep Guardiola och Jürgen Klopp byggts upp under en längre tid, men spanjoren har inget annat än bra saker att säga om tysken.

– Som människa känner jag honom inte så bra, men jag beundrar sättet han får sina lag att spela fotboll på. Det är fint för världen. Det är positivt att man försöker att göra mål. Sådana managers är till stor hjälp. Han vill vinna. Jag vill vinna. När matchen är över så är den över. Han är en kollega och jag vill självklart ha ett bra förhållande till de andra managerna. Vi är inte i kontakt till vardags, men vi respekterar varandra. Vi representerar våra klubbar och är viktiga förebilder. 

Källa: Liverpool.no


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer