Alisson vs Ederson

Bild till nyheten Alisson vs Ederson
De är landsmän och goda vänner, men på fotbollsplanen är Alisson Becker och Ederson rivaler.

Alisson Becker och Ederson konkurrerar om framgång i Premier League, Champions League och även om förstaplatsen mellan stolparna i det brasilianska landslaget. Konkurrensen de båda emellan betyder dock inte att att de är fiender utanför planen, tvärtom så är de goda vänner när de inte har fotbollsskor och handskar på sig.

The Times skriver att målvakterna har haft regelbundna samtal via Zoom under coronapandemin, där även andra Premier League-brassar som Fred, Fernandinho, Roberto Firmino och Fabinho deltagit.

Innan restriktioner om att träffas infördes i landet hade Alisson ofta stora grillpartyn där Ederson har en stående inbjudan. Evertons Richarlison och Man United-duon Fred och Andreas Pereira brukar även de ofta närvara.

På planen är det för tillfället Alisson Becker som har mest vind i seglen av de två målvakterna. Han har förtroendet i det brasilianska landslaget, har nyss blivit Premier League-mästare och har fler hållna nollor i ligaspelet.

Ederson har hållit nollan 11 gånger denna säsong, medan Alisson har gjort det 12 gånger, trots en hel del skadefrånvaro. Under morgondagen fortsätter kampen om guldhandsken när de båda ställs mot varandra i ett möte på Etihad Stadium. Just nu är det Burnleys Nick Pope som toppar clean sheet-listan med 13 hållna nollor.

Förra året drog Alisson även det längsta strået när världens bästa målvakt skulle utses. Liverpool-målvakten fick ta emot priset medan Ederson fick nöja sig med en andraplats.


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer