Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

söndag 05 jul 17:30

– Det är en av drivkrafterna

Bild till nyheten

James Milner berättar att han drivs av tanken på att motbevisa de som menade att han gjorde ett misstag när han bytte Manchester City mot Liverpool FC.

James Milner är idag en otroligt viktig medlem i Liverpool-truppen och har rollen som vicekapten till Jordan Henderson. Under åren i den röda tröjan har han med sin enormt professionella inställning - och självklart prestationer på planen - blivit en populär spelare hos supportrarna.

När han 2015 valde att byta lag från Manchester City till Liverpool var det dock inte alla som förutspådde en sådan succé som det faktiskt har blivit, med segrar i både Champions League och Premier League.

– Jag gillar att det var många som trodde att jag gjorde ett misstag. Det är en av de saker som driver mig, säger Milner till Mirror.

– Jag var i en lyckosam sits där jag kunde välja mellan att stanna i City eller gå till Liverpool. City är en fin plats och jag är säker på att saker och ting hade varit bra om jag hade stannat, men det var en möjlighet att få till Liverpool - en väldigt framgångsrik klubb, men en som inte hade vunnit något på den senaste tiden.

– När jag kom till Liverpool såg jag baksmällan från vad som varit (tidigare titelstrider) och kommenterar som "vi vann nästan ligan". Den tankegången behövde försvinna.

– De behövde gå vidare. Man kan se på resan att det gått steg för steg, men det har hela tiden skett en förbättring. Att få 97 poäng och förlora mot ett speciellt Man City-lag och inte vinna ligan, det är vad man kan kalla att komma nära.

– Det är antingen "vad kan man göra?" eller "vet du vad, vi kan vara bättre."

Bättre blev Liverpool och har denna säsong redan säkrat den efterlängtade ligatiteln med sju omgångar kvar att spela.

– Det var fantastiskt att vinna Champions League, men vi visste att alla var desperata efter att vinna ligan. Särskilt med tanke på att alla de tidigare stora upplagor av Liverpool och hur länge sedan det var det hände. 

– När jag kom hit tänkte jag lite extra på hur speciellt det skulle vara att en gång vara en del av laget som vann ligatiteln. Alla var desperata för att lyckas, så att göra det är något jag är troligt stolt över, att faktiskt vara en del av det lag som lyckades. Det betyder extra mycket när man ser hur mycket detta betyder för supportrarna, avslutar Milner.

Bannerbild