Quantcast

Nästa match (Premier League)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (H)

söndag 05 jul 17:30

– Coutinho-pengarna gjorde det möjligt

Bild till nyheten

Brendan Rodgers menar att försäljningen av Phillippe Coutinho innebar att Liverpool kunde transformera laget med tre värvningar.

Liverpool är Premier League-mästare efter 30 års väntan. Framgångarna för Jürgen Klopps manskap har varit enorma under de senaste åren - förra säsongen tog de hem Champions League-titeln och slutade tvåa i ligan med 97 inspelade poäng, denna säsong körde de över allt motstånd och tog hem ligatiteln.

Brendan Rodgers, mannen som var manager för Liverpool innan Klopp tog över, menar att pengarna som klubben tjänade på försäljningen av  Philippe Coutinho betydde mycket för chanserna att bli riktigt framgångsrika.

– Pengarna de fick för Philippe har gjort det möjligt för dem att köpa Van Dijk, Alisson och Fabinho. Tre spelare som transformerat laget, säger Rodgers till Mirror.

När Coutinho lämnade gjorde han det för en övergångssumma på £105M (£142M inklusive prestationsbaserade klausuler)

Rodgers är numera manager i Leicester City, ett Leicester som länge var med i den absoluta toppen av tabellen. Men när säsongen ska summeras står det ändå klart att Liverpool var numret för stort för samtliga konkurrenter i år.

– De har varit stabila och det bästa laget. Att de vinner titeln efter en så lång väntan, jag är glad för supportrarnas skull, säger nordirländaren.

– De har varit otroliga denna säsong. De har sett ut som en maskin. Laget är fyllt av så mycket kvalitet och med spelare på högsta nivå. Jag messade Jürgen och Jordan Henderson, som jag känner väl, efter det att segern var ett faktum. Jag är glad för deras skull och även för ägarna, som var nya inom fotbollen och som har lärt sig mer och mer för varje år som gått. De är fantastiska ägare som förtjänar framgång.

Bannerbild