LIVERPOOL ÄR MÄSTARE!

Bild till nyheten LIVERPOOL ÄR MÄSTARE!
Chelsea besegrar Manchester City och därmed är 30 års väntan över - Liverpool Football Club är Premier League-mästare och kan lägga till ligatitel nummer 19 i prisskåpet!

Under gårdagen var det nog många Liverpool-supportrar som lade Champagnen på kylning efter 4-0-krossen mot Crystal Palace. Trepoängaren på Anfield innebar nämligen att Manchester City behövde vinna på Stamford Bridge under torsdagskvällen för att Jürgen Klopps manskap inte skulle bli mästare i kavaj.

Nu är det dags att ta fram den där iskalla champagne, poppa den och njuta - Liverpool Football Club har vunnit Premier League!

Det var en jämn tillställning på Stamford Bridge där Chelsea var det lag som under den första halvleken skapade de farligaste målchanserna. Christian Pulisic lyckades i 36:e minuten utnyttja ett gravt defensivt misstag i City-försvaret och satte 1-0 till hemmalaget.

Tio minuter efter pausvilan var det dock kvitterat på Stamford Bridge när Kevin De Bruyne slog till med en magisk frispark, helt otagbar för Kepa Arrizabalaga i Chelsea-målet.

Efter kvitteringsmålet hade City en mycket fin period där Raheem Sterling bland annat träffade stolpen. De lyckades dock inte omsätta spelövertaget i mål och istället kom målet åt andra hållet - i 78:e minuten fick Chelsea straff efter att Fernadinho räddat en boll på mållinjen med handen. Willian klev fram och satte den stensäkert bakom Ederson.

2-1-resultatet innebar att Pep Guardiolas mannar behövde göra två mål för att se till att inte Liverpool blev mästare, men de lyckades inte ens få in ett. När domare Stuart Attwell höjde armarna i skyn och blåste av matchen kunde Liverpool-supportrar världen över konstatera att Chelsea hade tagit samtliga tre poäng och att The Reds därmed är Premier League-mästare.

Premier League-säsongen 2019/20 har varit unik på många sätt, men för Liverpool-supportarna kommer den alltid att leva kvar i minnet som den säsongen där den 30 år långa väntan på en ligatitel bröts. Jürgen Klopp har lett det röda manskapet tillbaka till toppen av den engelska fotbollen!

LIVERPOOL FOOTBALL CLUB HAR VUNNIT PREMIER LEAGUE SÄSONGEN 2019/20 - GRATTIS ALLA RÖDA DÄRUTE!