– Kan inte se hur de blir utan titeln

Bild till nyheten – Kan inte se hur de blir utan titeln
Liverpool leder ligan med 25 poäng och var endast två segrar ifrån att säkra en efterlängtad ligatitel när säsongen pausades. UEFA:s president Aleksander Ceferin har uttalat sig situationen.

Under de senaste veckorna, när de allra flesta ligor i Europa har pausats på grund av coronaviruset, har diskussioner pågått om hur säsongen 2019/20 avslutas på bästa sätt.

De allra flesta har påtalat vikten av att säsongen slutförs. Bland annat kommer FIFA enligt The Athletic att skjuta upp säsongen på obestämd tid för att ge länderna möjlighet att spela klart de återstående matcherna när det är säkert att göra så. UEFA har också vid upprepade tillfällen kommunicerat att de vill att ligorna spelas färdigt.

Det finns dock en del som hävdar att säsongen bör strykas och att man börjar på en ny kula nästa säsong. Detta skulle då kunna innebära att Liverpool går miste om ligatiteln. 

UEFA:s president Aleksander Ceferin ser det dock som högst osannolikt att de röda inte får fira ligatiteln.

– Jag kan inte se hur Liverpool blir utan titeln. Teoretiskt är det inte helt avgjort, men i praktiken är Liverpool så gott som mästare. Om säsongen inte kan slutföras måste man annonsera resultatet på ett eller annat sätt, det innebär att en mästare måste koras.

– Jag förstår att supportrarna blir besvikna om det sker på en tom arena eller till och med vid ett skrivbord, men jag tror att de kommer att vinna titeln på ett eller annat sätt, säger Ceferin enligt Independent.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer