Hälsominister kritiseras

Bild till nyheten Hälsominister kritiseras
Matt Hancock, Storbritanniens hälsominister, får skarp kritik för sättet han har pressat Premier League-spelarna att gå ned i lön under coronakrisen.

Matt Hancock gick i början av förra veckan ut och kritiserade spelarna i Premier League då de inte hade kommit överens om lönesänkningar. 

– Premier League-spelarna borde ha gått med på lönesänkningar för att bidra till arbetet mot coronaviruset, sa hälsoministern.

Uttalandet möttes av kritik på grund av sättet som han pekade finger mot en specifik yrkesgrupp. Många menade att han istället borde vända sig till sina välbetalda partikollegor. 

Under gårdagen gick Hancock till angrepp mot fotbollsspelarna i landet och upprepade att de borde donera delar av sin lön till landets sjukhus. 

Den upprepade kritiken har fått journalisten Henry Winter att reagera.

"Senaste nytt: Fotbollssäsongen är fortfarande igång. Nu är det fri jakt på fotbollspelarna," skriver Winter i The Times.

"Hälsoministern kunde ha blivit förlåten när han första gången blottade sin okunskap i hur mycket stöd till välgörenhet som kommer från omklädningsrummen runt om i landet, men att visa upp denna typ av bristande förståelse en andra gång får honom att framstå som en man med en agenda."

"I tider av nationell kris borde inte en högt uppsatt politiker som Hancock spela politiska spel."

Winter påpekar att många spelare faktiskt vill hjälpa till i dessa svåra tider.

"De flesta spelarna är upptagna med att förhandla med sina klubbar om lönesänkningar, bidrag till klubbarnas övriga anställda och till klubbar länge ned i ligasystemet. Spelare som Jordan Henderson, Harry Maguire, Troy Deeney, Kevin De Bruyne och Mark Noble är bara några av de som lyckas se den stora bilden och det enorma hotet mot landets hälsa. Detta är spelare som är beredda att gräva djupt i plånboken för att hjälpa, precis som de borde göra."

"Unga spelare som Dele Alli, Marcus Rashford och Raheem Sterling gör detsamma. De bidrar redan i kampen mot coronaviruset."

"Hancocks svaga retorik har irriterat spelarna. Ingen tycker om att bli beordrade om att ge bort sina pengar, särskilt inte när det andra människor som har det minst lika gott ställt inte pekas ut på samma sätt. Fotbollspelare bidrar och de kommer att bidra mer. De behöver inte en person som Hencock som försöker att utnyttja dem i ett politiskt spel," avslutar Winter.

Källa: The Times, Liverpool.no


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer