Regeringen öppen för spel i juni

Bild till nyheten Regeringen öppen för spel i juni
Enligt Mirror har regeringen preliminärt gett grönt ljus till Premier League att börja spela matcher inför tomma läktare i juni.

Det är Mirror-journalisten David Maddock som rapporterar att Premier Leauge är i långt gångna samtal med regeringen om en comeback för fotbollen i juni.

Det ska finnas en preliminär överenskommelse för att börja spela matcher inför tomma läktare efter att de 20 klubbarna presenterat ett förslag till högt uppsatta i regeringen. 

Regeringen kommer, enligt Maddock, att tillåta matcher under strikta riktlinjer. De ansvariga för sjukvård och hälsa i Storbritannien ska vara hoppfulla om att coronaviruset kommer att nå en peak under de kommande veckorna.

Under ett möte i fredags diskuterades planerna länge och väl och parterna ska vara överens om att Premier League-säsongen slutförs om situationen utvecklar sig som förväntat.

Planen innebär att matcherna kommer att spelas inför tomma läktare och med strikta kontroller vad gäller alla inblandades hälsa.

För att se till att supportrar inte samlas i stora grupper utanför arenorna har det också förts diskussioner med TV-bolagen om att de kan sända fler matcher än vanligt när säsongen drar igång igen. Det står sedan tidigare klart att de kan sända matcher som spelas på lördagar klockan 15:00 engelsk tid efter att det förbudet hävts tillfälligt.

Maddock skriver att diskussionerna mellan regeringen och Premier League flutit på bra och att klubbarna har blivit ombedda att börja förbereda sig inför en potentiell uppstart i juni.

Spelarna förväntas därmed att återvända till träning i maj under träningslägersliknande former, med extra fokus på att hålla sig isolerade från allmänheten.

Samtalen kommer att fortsätta under de kommande veckorna, men klubbarna ska nu vara medvetna om att spel i juni är något som kan bli verklighet.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer