– Måste vara lite besvikna

Bild till nyheten – Måste vara lite besvikna
Graeme Souness hyllar den nuvarande Liverpool-upplagan, men menar samtidigt att de nog är lite besvikna över att inte ha vunnit fler titlar.

Förra säsongen säkrade Jürgen Klopp och Co. klubbens sjätte Champions League-titeln. 

Denna säsong har de redan vunnit Supercupen och Klubblags-VM och är bara sex poäng ifrån en säkrad Premier League-titel.

Legendaren Graeme Souness är full av beundran för lagets prestationer under de senaste åren, men tror att det finns en känsla av besvikelse i gruppen.

– Det här laget har presterat kontinuerligt under de senaste säsongerna. De är fantastiska, säger Souness enligt Liverpool Echo.

– De vann Champions League förra året och de kommer att vinna Premier League nu, men jag tror fortfarande att Jürgen Klopp kommer att se tillbaka på den här perioden och känna att de borde ha vunnit fler än två stora titlar.

– Okej, de vann klubblags-VM också men, efter att ha varit så bra under en längre tid och bara vunnit två stora titlar - spelarna måste vara lite besvikna på sig själva.

– Utmaningen för dem är nu att vinna de stora titlarna på regelbunden basis och bygga upp en dominans som Liverpool-lag har gjort tidigare.

– Om fem år, om de har dominerat Premier League, om de har dominerat Champions League, då kan de anses vara lika bra som de bästa av Liverpool-lagen. För att bli legendarer måste de bli serievinnare. 

Även om Souness tycker att det borde ha blivit fler titlar redan nu, så menar han att laget har alla möjligheter att dominera under de kommande åren.

– Jag skulle säga, med tanke på spelarnas ålder, managern de har och platsen klubben befinner sig på, att de har potential att bli serievinnare. 

– Det är en bra position att befinna sig i, de vet att de har en bra grund att stå på. Värvningarna de har gjort har varit lyckade och Jürgen förtjänar otroligt mycket beröm för arbetet han har utfört. 

– Det är tråkigt för dem att säsongen har utvecklats som den gjort, men jag tror att de tillslut kommer att få lägga vantarna på Premier League-bucklan, avslutar Souness.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer