– Är en del av vår identitet

Bild till nyheten – Är en del av vår identitet
Jordan Henderson menar att lagets förmåga att göra viktiga mål sent i matcherna har kommit till på grund av Jürgen Klopp.

I Premier League den här säsongen har Liverpool tagit 13 poäng genom att göra mål i matchens sista kvart. 

Den allra mest dramatiska avslutningen av en ligamatch den här säsongen kom på Villa Park i november.

Matchklockan tickade upp mot 87 minuter och bortalaget var i underläge. Då slog Andy Robertson till med en stenhård nick till 1-1 innan Sadio Mané på övertid såg till att nicka in segermålet 2-1. 

Lagkapten Jordan Henderson berättar i en intervju med Sky Sports om hur laget under Jürgen Klopp har utvecklat en förmåga att aldrig ge upp.

– Den typen av mentalitet och kämpaglöd som finns inom oss, särskilt den här säsongen, har varit en väldigt viktig faktor för att vi vunnit de matcher vi har vunnit. Jag tycker att det är något som managern verkligen har präntat in i gruppen, säger Henderson.

– När han först kom till klubben minns jag att han pratade om att vi aldrig, aldrig fick ge upp eller förändra vår mentalitet under matcherna. Man fortsätter till slutet, oavsett vad som händer i en match, oavsett vad resultatet är. Man vet aldrig vad som kan hända inom fotboll.

– Jag minns att det var så direkt när han kom (Klopp) och om jag blickar tillbaka på tiden som han varit här - matcher som Dortmund i Europa League, att vi kunde komma tillbaka på sättet vi gjorde. 

– Det gäller även matcher i Premier League, som folk kanske inte riktigt tänker på, men när man tänker tillbaka tycker jag att vi har utvecklats under åren. Den här säsongen har vi varit otroligt bra på att prestera kontinuerligt.

– Jag tycker att vad som tidigare var ett pågående projekt nu är en del av vår identitet. Oavsett vad som händer i matcherna så slutar vi inte. Vi förändrar inte vår mentalitet förrän matchen är över.

Se hela intervjun med Henderson:


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer