Belgien avslutar säsongen

Bild till nyheten Belgien avslutar säsongen
Belgien blir första land att besluta om att inte slutföra den pågående ligasäsongen. De låter tabellen kvarstå, vilket innebär att ex-röde Simon Mignolets Club Brugge blir mästare.

Coronavirusets spridning har lett till att i princip alla fotbollsligor i Europa har skjutits upp. De flesta ligorna jobbar hårt för att hitta en lösning om att slutföra säsongen under sommaren, men det dyker ständigt upp kommentarer och åsikter om att säsongerna bör strykas.

Nu har den belgiska ligan blivit den första att fatta ett konkret beslut - de avslutar ligan här och nu, det meddelar Het Niewsblaad.

De kommer inte att stryka säsongen helt och hållet, istället låter de tabellen stå, vilket innebär att serieledande Club Brugge krönas som mästare och att Europa-platserna går till de lag som befinner sig på de positionerna i tabellen idag. Inget lag kommer dock att åka ur och de två lag i andradivisionen som ligger på uppflyttningsplats kommer med största sannolikhet att flyttas upp ändå.

Club Brugge har, likt Liverpool, haft en stor ligaledning länge och när säsongen fick lov att skjutas fram hade de ett avstånd på 25 poäng ned till tvåan Gent.

Det återstår att se om fler ligor i Europa väljer en liknande lösning som i Belgien, men när det gäller Premier League ska förhoppningen och målet fortfarande vara att slutföra säsongen.

Under morgondagen kommer Premier League-klubbarna att hålla ett möte för att fortsätta diskussioner om säsongens framtid.

Källa: Liverpool.no


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer