– Vi måste ha tålamod

Bild till nyheten – Vi måste ha tålamod
Virgil van Dijk berättar om sin nya vardag och understryker vikten av att alla hjälps åt för att hantera coronakrisen.

Liverpoolfc.com har intervjuat Virgil van Dijk om den speciella situationen som uppstått på grund av coronavirusets spridning i Europa.

Se intervjun i sin helhet i videon nedan:

– Det har självklart varit surrealistiskt, lite galet, konstaterar mittbacken.

– Man har aldrig upplevt något liknande tidigare. Detta är sådant man ser på TV. Det är en galen tid just nu. Det allra viktigaste är allas välmående, det är det primära i det här läget.

Van Dijk väljer att fokusera på en positiv aspekt med att vara hemma i isolering - han kan spendera tid med familjen.

– Vi är bortresta ganska mycket, det kan vara på långa bortaresor eller att vi sover på hotel inför matcherna. Vi är inte hemma så ofta och när vi väl är det är det ofta under de tider som barnen sover.

– Att få vara hemma dygnet runt nu med barnen, alla samlade, det är värdefull tid. Vi uppskattar det. Jag gillar det, barnen gillar det, alla gillar det. Ur det perspektivet är det bra för oss alla. Man njuter av det och tar ingenting för givet.

Även om spelarna är hemma dagarna i ända måste de se till att hålla sig i form för att vara redo att börja spela matcher igen utan allt för lång tid för förberedelser.

– Vi försöker att hitta någon sorts rytm, berättar Van Dijk.

– Fitness-avdelningen har försökt att utforma några träningspass som vi alla kan genomföra via videosamtal, något som jag tycker är en bra idé. Vi håller ihop och får se varandra igen. 

– Utöver det så kör man på med sin löpträning. Man försöker att göra någonting varje dag. Varje måndag, onsdag och fredag har vi tuffare pass för att hålla kroppen i bra skick. Det går snabbt utför om man inte gör någonting.

– Man måste vara smart och göra rätt saker för att se till att vara redo när allt börjar igen.

Gruppträning via länk är något som uppskattas av mittbacken. I dagarna genomförde laget ett yogapass tillsammans.

– Det var roligt, om jag ska vara ärlig. Det var ett bra pass och något som vi kommer att göra fler gånger. Jag behöver verkligen yoga mer, så för mig passar det perfekt!

– Det var kul att se allihopa igen. Vi hade ett kort möte med managern också där vi lyssnade på vad han hade att säga. Sådana saker hjälper i nuläget när det råder så mycket osäkerhet. Ingen vet riktigt vad som kommer att hända.

– Träningspassen hjälper verkligen. De kommer definitivt att organisera flera sådana pass.


Spelarna har hållit kontakten via videosamtal.

Nederländaren menar att osäkerheten är det som gör denna situation extra tuff.

– Osäkerheten är den tuffaste delen eftersom att alla egentligen vill ha något att se fram emot, man vill kunna tänka på hur lång tid det kommer att ta. 

– I det här fallet måste vi bara ha tålamod och göra rätt saker, som att stanna hemma. Stanna hemma med familjen och njut av tiden tillsammans. 

– Vi kommer att ta oss igenom detta om vi alla gör rätt saker. Jag vill inte säga att man ska se det positiva i det hela, för det finns så många negativa aspekter för tillfället med så många som dör. Men gör vad som är rätt, stanna hemma.

– Tänk på varandra. Man hjälper inte bara sig själv genom att stanna hemma, man hjälper även andra, vilket är det viktigaste. Följ reglerna, följ restriktionerna som de respektive ländernas regering har beslutat om. 

– Det är det enda sättet som vi kan ta oss ur detta på. Vi kommer att klara det, det tvivlar jag inte på.

Många har under dessa tider valt att spendera sin tid och stilla sin fotbollsabstinens genom att se tillbaka på gamla klassiska matcher. För Van Dijks del har det dock inte blivit så mycket fotboll under uppehållet.

– Jag tittar inte på så mycket fotboll, om jag ska vara ärlig. Särskilt från den här säsongen så har jag inte sett en enda match. Jag vet inte varför, det är bara så det är. 

– Jag har bara sett en enda match. Det var min första match i Holland, den sändes på TV. Jag spelade högerback då. Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg vad jag höll på med.

– Jag såg på matchen eftersom att jag var 18 eller 19 år när jag spelade den och har inte sett den sedan dess. Den sändes på TV så jag tittade på den. 

– Jag saknar att titta på fotboll och särskilt att spela fotboll. Jag har inte sett några Liverpool-matcher från den här säsongen, men jag har sett lite highlights på sociala medier, det var roligt att se.

Intervjun avslutades med att Van Dijk kom med ett meddelande till supportrarna runt om i världen som saknar Anfield, som saknar att se sina favoritspelare spela fotboll.

– Först och främst - stanna hemma. Gör de rätta sakerna, tvätta händerna och lyssna på regeringen. Du har säkert hört det väldigt många gånger, men det är viktigt att göra som de säger då det hjälper alla. Det hjälper dig själv men även andra. 

– För det andra så saknar vi er också. Vi saknar att vara där, vi saknar att träna varje dag för att bli bättre och visa upp våra kvaliteter för er. 

– Håll ut, vänta och se, det är det enda vi kan göra. Det viktigaste är att se efter sig själv, sin familj och de människor som står en nära, avslutar nederländaren.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer