FIFA lovar ekonomiskt stöd

Bild till nyheten FIFA lovar ekonomiskt stöd
Coronakrisen skapar stora ekonomiska problem för klubbar runt om i världen. Nu lovar FIFA ett krispaket till de som drabbats värst.

USA Today rapporterar att FIFA är beredda att ta ansvar i denna tuffa period. 

FIFA har enormt stora ekonomiska reserver. Det ska handla om så mycket som 2745 miljarder dollar. Därmed har de resurser för att hjälpa klubbarna. 

Presidenten Gianni Infantino och hans närmaste ska just nu arbeta för att ta fram ett krispaket för att på så sätt stötta de påverkade klubbarna.

"FIFA är i en stark ekonomisk situation och det är vår plikt att hjälpa de som behöver det mest nu," skriver det internationella fotbollsförbundet i ett pressmeddelande.

"FIFA ser nu på sätt vi kan hjälpa fotbollen världen över och vi kommer att göra en noggrann granskning av de ekonomiska konsekvenserna som coronapandemin medför."

"FIFA kommer att bidra med en ekonomisk livboj till fotbollsindustrin och de sex regionala fotbollsförbunden och våra medlemsnationer. Vi kommer därför att presentera en mer konkret plan inom en snar framtid."

"Fotbollen världen över upplever i större eller mindre grad ekonomiska problem på grund av coronaviruset. Detta förhindrar att klubbar och ligor kan utvecklas, inte minst finansiellt. Det förhindrar även att man kan driva fotbollsaktiviteter på alla nivåer, både professionellt och på amatörnivå."

"Det är många människor världen över som är involverade i fotbollsaktiviteter, både män och kvinnor, och dessa riskerar nu att uppelva extremt tuffa ekonomiska förhållanden."

Källa: Liverpool.no, USA Today


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer