Luis Suarez - Drömsäsongen 13/14

Bild till nyheten Luis Suarez - Drömsäsongen 13/14
Luis Suarez prestationer säsongen 2013/14 var nästintill overkliga. Anfallaren vann alla individuella priser som fanns att vinna och sköt sånär hem en efterlängtad ligatitel till Liverpool i vad som tyvärr skulle vara hans sista säsong i den röda tröjan.

Säsongen 2013/14 var en säsong där Luis Suarez presterade på en nivå som sällan skådats.

Liverpools säsong slutade med att röda hjärtan krossades - Manchester City blev mästare - men Suarez var bärande i en galen och oväntad titelstrid. 

Som vanligt när det gäller Suarez var det dock inte utan kontroverser. Säsongen dessförinnan hade han straffats med tio matchers avstängning efter att ha bitit Chelseas Branislav Ivanovic. 

När avstängningen kom hintade anfallaren om att han kanske inte såg en framtid på Anfield. 

– Jag älskar Liverpool, men jag har lidit för mycket när jag var liten för att ta mig hit idag för att jag ska bli orättvist attackerad av engelsk press. De har inte uppskattat mig som spelare, de har bara dömt mig för min attityd, sa Suarez.

Sommaren mellan säsongerna 2012/13 och 2013/14 fylldes av spekulationer om vilken klubb som skulle bli Suarez nästa. Real Madrid var intresserade och Champions League-fotboll lockade. Även Arsenal gav sig in i jakten och lade det ökända budet på £40,000,001 som fick FSG:s John W Henry att ställa sig frågan "What do you Think they're smoking over there at Emirates?"

Budet från Londonklubben avslogs. Något som fick Suarez att surna till rejält. Dåvarande manager Brendan Rodgers tvingade honom att träna på egen hand på grund av vad han beskrev som ett "respektlöst beteende gentemot klubben". 

Liverpool stod emot sommaren ut och när säsongen 2013/14 startade fanns anfallaren med i den röda truppen. Han hade dock matcher kvar att avtjäna av sitt straff från säsongen innan och missade därför de fem första ligamatcherna.

Suarez fick spela igen mot Sunderland 29 september 2013 och efter det spelade han 90 minuter i samtliga Premier League-matcher som återstod. 

I dessa matcher stod han för trollbindande insatser. I de tolv ligamatcher han hann spela innan jul gjorde han mål i alla förutom tre. I en av matcherna, mot Norwich hemma i början av december, levererade uruguayanen fyra mål och en målgivande passning. Lagkapten Steven Gerrard var lyrisk efter matchen.

– Ni har skådat en prestation av absoluta världsklass, troligtvis en av de bästa individuella prestationer jag har sett på Anfield - och jag har spelat här under en lång tid, sa Gerrard, som hade övertalat Suarez att glömma tankarna om en flytt till Arsenal.

Innan 2014 tog sin början hade anfallaren smällt in 19 mål och assisterat till sju stycken på bara 14 matcher. Samarbetet med anfallspartnern Daniel Sturridge visade sig vara förödande för motståndarförsvaren.

Efter årsskiftet avtog målformen något, men 1 mars 2014 tog den fart igen. Southampton besegrades med 3-0 tack vare ett mål och två assist av anfallaren.

Därefter hittade han nätet på Old Trafford i ännu en seger med 3-0 och mot Cardiff i matchen som följde slog han till med ett hattrick i en galen tillställning som slutade 6-3.

Under våren fortsatte Liverpools nummer 7 att näta och totalt gjorde han 31 mål på 33 matcher. Siffror som såg honom vinna skytteligan i överlägsen stil, PFA Player of the Year, Football Writer's Player of The Year och Barclays Fans's Player of the Year.

Det var en minnesvärd säsong som skulle visa sig vara anfallarens sista på Anfield. Under sommaren 2014 genomförde han en övergång till FC Barcelona värd £75M. 

Säsongen 2013/14 slutade inte med någon ligatitel, men det är en säsong som alltid kommer att finnas med i supportrarnas minne - mycket tack vare Luis Suarez enorma prestationer.

Återupplev tio av Suarez snyggaste mål under sin tid i Liverpool:

Källa: Thisisanfield.com


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer