– Vi kan inspireras av YNWA

Bild till nyheten – Vi kan inspireras av YNWA
LFCTV har gjort en intervju med lagkapten Jordan Henderson. Engelsmannen erkänner att han saknar fotbollen, men understryker att det finns betydligt viktigare saker att tänka på för tillfället.

Se intervjun i sin helhet i klippet nedan:

– Lyssna, vi saknar fotbollen. Jag älskar fotboll så mycket, det är anledningen till att vi gör det vi gör. Man vill gå på träning varje dag, man vill spela fotboll varje dag, konstaterar Henderson.

– Att helt plötsligt inte kunna göra det är tufft. Men jag tror att folk kommer att uppsatta saker och ting mer efter detta, inte ta så mycket för givet. 

– Jag förstår att det är många som går igenom lidande och smärta - våra tankar är självklart med dem. Allt vi kan göra är att fortsätta att lyssna på vad vi blir tillsagda att göra. Förhoppningsvis fortsätter detta inte allt för länge. 

– Under tiden måste vi fortsätta att tänka positivt, försöka att hjälpa varandra och hålla ihop. Det är något jag har sett mycket av på sociala medier, särskilt hur NHS har hyllats för det arbete de gör. 

– Fotboll är så litet i den här situationen. Vi måste lösa det här först, sedan, när det finns möjlighet, så kan vi börja prata om fotboll igen och se framåt.

Det råder stor osäkerhet kring när och hur Premier League-säsongen ska starta igen, men spelarna ser till att vara redo när det är dags.

– Vi gör det jobb vi ska och genomför de träningsscheman vi blivit tilldelade. Det kommer att komma en tid när vi måste tillbaka till träning och börja spela matcher ganska snabbt. 

– Jag är säker på att grabbarna håller igång för att vara redo när det är säkert för oss att börja spela Premier League-fotboll igen. Det är allt vi kan göra egentligen.

Spelarna är vana att träffas dagligen, men nu är alla hemma i sina respektive hem. De hörs dock via en gruppchatt på WhatsApp.

– Vi har en stor WhatsApp-grupp som är väldigt aktiv för tillfället. Alla håller kontakten med varandra och skickar olika utmaningar som vi kan göra, berättar Henderson.

– Vi har haft mycket kontakt med varandra eftersom att vi vanligtvis träffas varje dag, vi reser tillsammans och liknande. Att inte träffas på så lång tid är konstigt, särskilt under den här perioden av säsongen. 

– Men när vi har semester mellan säsongerna är det ungefär så här. Det känns bara extra konstigt med tanke på tidpunkten och att man bara kan vara hemma i sitt hus.

Att bara gå hemma kan vara frustrerande och utmanande, men Henderson menar att han har privilegierad position och att han inte vill klaga med tanke på att andra har det betydligt värre.

– Det har varit väldigt annorlunda och ibland utmanande, särskilt när man har tre ungar som springer runt i huset!

– Men samtidigt känner jag att jag är i en privilegierad position med tanke på att jag har en stor trädgård och ett fint hus som ungarna kan leka i. 

– Jag förstår att väldigt många människor inte har den lyxen. Jag har självklart sällskap av mina barn och min fru, vilket underlättar. Det finns människor där ute som har det mycket värre och som lider betydligt mer än vad jag gör. Mina tankar går till dem. Det gäller att sätta saker och ting i perspektiv.

Supportrar runt om i världen saknar verkligen att se sitt favoritlag spela fotboll vecka in och vecka ut.

– Vi saknar dem också, helt klart!

– Jag skulle vilja säga att de ska lyssna på de råd som regeringen och myndigheterna ger oss. Om vi gör det så kommer detta att vara över snabbare. 

– Försök att vara positiva. Detta är en perfekt möjlighet att använda oss av den låt som vi sjunger varje match - "You'll Never Walk Alone". 

– Jag har sett på sociala medier att sjukvårdare sjöng med i den låten. Det var väldigt starkt att se. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer