Wijnaldum om sitt tröjnummer

Bild till nyheten Wijnaldum om sitt tröjnummer
Gini Wijnaldum berättar varför han spelar med nummer 5 på ryggen och väljer ut vilket mål i den röda tröjan som han rankar allra högst.

Georginio Wijnaldum har spenderat lite av sin tid i isoleringen genom att svara på supportrarnas frågor via sin Instagram story.

En av frågorna var hur det kommer sig att han spelar med nummer 5 på ryggen.

– Jag började att ha femman på ryggen när jag debuterade i Feyenoord. Det var mitt turnummer som ung och det var även det nummer som min favoritspelare, Zinedine Zidane, spelade med. Så jag var väldigt nöjd över att få starta min karriär med det numret, sa nederländaren.

Zidane har spelat i tröjnummer 10 (Frankrike) och 21 (Juventus), men i Real Madrid var han femman. 

Wijnaldum själv har spelat med flera olika nummer under sin karriär. Efter debuten i Feyenoord spelade han oftast med 25 på ryggen. I PSV Eindhoven hade han 10:an och i landslaget har han haft 15, 20, 18, 7, 10, 6, 5 och nu 8. När han gick till Newcastle valde han nummer fem igen.

– Jag fortsatte med det i Newcastle och i Liverpool gav de mig möjligheten att ta det numret.

Mittfältaren fick en fråga om vem som är hans bästa vän i laget.

– Jag är god vän med alla, men om jag ska välja någon så är det nog Virgil van Dijk eftersom att han också är från Nederländerna och vi sitter bredvid varandra i omklädningsrummet.

– Jag har också bra kontakt med Joe Gomez, vi träffas även utanför fotbollen. De är nog mina två bästa vänner i laget.

Wijnaldum har under sin tid i Liverpool stått för en hel del viktiga mål. Inte minst de två målen han gjorde på Anfield mot Barcelona när laget tog sig till Champions League-final. 

När han får frågan om vilket mål i den röda tröjan som han värdesätter allra högst väljer han dock ett annat mål.

– Det var det målet jag gjorde mot Middlesbrough i den sista hemmamatchen säsongen 2016/17. Vi behövde vinna matchen för att kvalificera oss för Champions League och alla var nervösa innan det målet eftersom att alla andra lag redan hade gjort mål. Sådana ögonblick är alltid fantastiska. 

Se målet här:

Källa: Liverpool.no


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer