Klopp om livet i isolering

Bild till nyheten Klopp om livet i isolering
Jürgen Klopp har gjort en intervju från hemmet med LFCTV och är som vanligt positivt inställd.

Jürgen Klopp har som så många andra suttit hemma under de senaste veckorna. 

Nu har LFCTV fått en pratstund med managern. Se hela intervjun nedan.

– Jag har det bra, konstaterar tysken.

– Det är en tuff tid för oss alla, men från en personlig synvinkel är det också intressant, jag har aldrig varit med om en sådan här situation, jag har aldrig varit hemma så här länge.

– Personligen så har jag det bra, men som alla andra är jag bekymrad över situationen som vi befinner oss i.

För två veckor sedan spelade Liverpool mot Atletico hemma på Anfield.

– Det är två veckor sedan, men det känns som en evighet sedan vi spelade mot Atletico. Jag minns att vi alla kände till situationen med Coronaviruset runt om i världen, men vi var fortfarande inne i vår bubbla.

– Vi spelade Bournemouth-matchen på lördagen och vann. Under söndagen förlorade Manchester City, så informationen vi hade var "två segrar till".

– Men under måndagsmorgonen vaknade jag upp och fick höra om situationen i Madrid. Att de skulle stänga skolor och universitet från onsdagen, så det var väldigt konstigt att förbereda sig inför den matchen om jag ska vara ärlig. 

– Jag har inte ofta problem med saker som sker runt omkring mig. Jag kan ofta bygga murar till höger och vänster när jag ska förbereda mig inför en match, men där och då var det väldigt svårt.

– Under onsdagen spelade vi matchen - och jag älskade den. Jag älskade vad jag såg från grabbarna. Det var en väldigt, väldigt bra prestation, bortsett från resultatet. Vi gjorde inte tillräckligt många mål och släppte in för många, det är självklart, men utöver det så var det en strålande match!

Fredagen 13 februari skickades spelare och ledare hem från Melwood.

– Vi hade ledigt under torsdagen och när vi kom in på fredagen var det bestämt att vi inte skulle genomföra träningspasset. Ja, vi tränade, men det var mer som ett möte. Vi hade mycket att prata om och mycket att fundera över. Saker som jag aldrig tidigare tänkt på i mitt liv.

– Ingen visste någonting med säkerhet, ingen vet fortfarande hur det kommer att bli. Det enda vi kunde göra var att organisera det så bra som möjligt för grabbarna och se till att allt var ordnat inom det område som vi har ansvar för. Vi gjorde det på kort tid och skickade hem spelaren och så lämnade även vi. Nu är vi fortfarande hemma.

– Vanligtvis förstår jag mycket mer av de saker som jag pratar om. Hur skulle jag kunna förklara situationen med Corona? Det fanns ingen chans.

Klopp berättar om hur truppen håller kontakten med varandra.

– Allt kommer att lösa sig, det vet vi, men inte på kort sikt. Så vad vet jag egentligen? Jag hade samma frågor som spelarna och kunde inte svara.

– Vi har pratat några gånger och så har vi en stor gruppchatt där hela Melwood är med. Där är grabbarna väldigt aktiva. Grabbarna är intresserade av hur alla har det och kommenterar vad folk gör - om vad Ox gör på Instagram exempelvis. Det hjälper mycket. Humöret är bra.

– Det är en utmaning för alla vi känner och vi vet att vi fortfarande har ganska bra liv. Det är så många därute som har större problem, så jag skulle skämma ut mig om jag skulle prata om mina "problem". Jag har de problem som alla andra i världen har just nu. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer