– Kunde besegra vilket lag som helst

Bild till nyheten – Kunde besegra vilket lag som helst
Xabi Alonso berättar om hur det var att spela på Liverpools mittfält under Rafa Benitez.

Xabi Alonso kom till Liverpool 2004 och spenderade fem år i klubben innan han flyttade till Real Madrid 2009. 

Under sin tid i Liverpool spelade han oftast med Steven Gerrard eller Javier Mascherano på mittfältet. I en intervju med The Coaches' Voice berättar spanjoren om hur han anpassade sin spelstil beroende på vem som spelade bredvid honom.

– Under min tid i Liverpool, under Rafa, så spelade vi oftast 4-2-3-1. Jag spelade som till vänster av de två "sexorna" och jag fick lov att anpassa mig beroende på min partner på mitten, säger Alonso.

– Jag fick lov att anpassa min spelstil beroende på vem som spelade bredvid mig och vem som spelade i nummer tio-rollen.

– Om jag spelade bredvid Stevie (Gerrard) med en annan spelare i hålet (10-rollen), då visste jag att jag behövde fokusera på mitt positionsspel eftersom att han skulle komma att göra offensiva löpningar. Triangeln blev vänd åt andra hållet.

– När jag spelade med Mascherano under de sista åren, Javier var mer positionsinriktad, väldigt tuff och bra defensivt. Han spelade inte så offensivt, vilket innebar att jag fick lov att spela längre fram för att komma närmare Stevie och Torres för att samarbeta med dem.

– Det var min roll offensivt, att länka ihop spelet med kanterna. Jag brukade spela både långt och kort. Det var inte bara att leta efter spelare som var 20 meter bort, det handlade om att hitta rätt ytor.

– Vi var väldigt intensiva, något som fungerade bra eftersom att Stevie och Torres samarbetade på ett mycket bra sätt. Även mitt samarbete med Mascherano fungerade bra.

– Carra (Jamie Carragher) och (Daniel) Agger fungerade bra ihop och våra ytterbackar, (Alvaro) Arbeloa och (Fabio) Aurelio var väldigt konkurrenskraftiga. (Albert) Riera och Dirk (Kuyt) var intensiva spelare. Vi hade ett välbalanserat lag - vi kunde besegra vilket lag som helst.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer