Rapport: Utslaget efter förlängningsdrama

Bild till nyheten Rapport: Utslaget efter förlängningsdrama
Kvällens åttondelsfinal blev en riktig rysare. Matchen gick till förlängning och väl där tappade de regerande mästarna en 2–0-ledning och slogs ut ur Champions League.
FÖRSTA HALVLEK

Atletico Madrid fick matchens första chans när Diego Costa kom fri redan i den första minuten. Atletico-anfallaren sköt utanför.

Liverpool tog snabbt över matchen och satte tryck på spanjorerna. Första stora farligheten stod Oxlade-Chamberlain, som var mycket pigg inledningsvis, för när han tog sig förbi på högerkanten. Hans avslut räddades av Oblak.

Därefter dröjde det till 35:e minuten när Salah serverade Mané utanför straffområdet. Mané drog till direkt men avslutet gick rakt på Oblak.

Nästa farlighet kom när Alexander-Arnold vispade in ett inlägg som Firmino var nära att få en tå på.

Till slut, efter hårt tryck – på såväl läktaren som planen – kom ledningsmålet två minuter innan halvtidsvila. Oxlade-Chamberlains fina inlägg nådde Wijnaldums panna och holländaren gjorde inga misstag när han nickade in 1–0 otagbart för Oblak. 1–0:

ANDRA HALVLEK

Liverpool öppnade andra halvlek lika stark som man avslutade första. Redan efter tre minuter skapade Salah ett läge från sin högerkant. Hans avslut gav dock mer att önska.

Knappt tio minuter senare testade Oxlade-Chamberlain utifrån men Oblak räddade till hörna.

Samme Oblak stod i vägen när Firmino dök upp på den bortre stolpen. Brasilianaren försökte styra in en frispark från Trent men Oblak räddade.

I en annars stor Liverpoolpress dök bortalaget upp på offensiv planhalva i den 61:a minuten. Joao Felix skickade ett avslut som Adrian, med några svårigheter, lyckades parera.

Med drygt 20 minuter kvar av full tid träffade The Reds virket genom Robertson. Vänsterbacken följde med in i straffområdet och nickade i ribban. Ytterst nära 2–0.

Därefter var det Alexander-Arnolds tur att testa Oblak utifrån. Återigen fick Atletico-målvakten sträcka ut ordentligt.

I den 85:e minuten kunde det blivit ett drömmål på Anfield när Mané provade en cykelspark. Senegalesen fick dock ingen ordentlig träff utan boll for upp på The Kop.

Två minuter senare såg det ut att bli drömmål igen när Salah dribblade sig igenom straffområdet och la bollen till rätta för att lägga upp den i bortre krysset. Bollen gick precis över.

Trots spel mot ett mål hela halvleken var det ändå bortalaget som fick sista ordet. På en frispark nickade Saul in 1–1 och stämningen på Anfield dog – Atletico var vidare. Men domaren vinkade, korrekt, av målet för offside.

Matchen gick därmed till förlängning.

FÖRLÄNGNING

Fyra minuter in i förlängningen exploderade Anfield när Firmino satte dit 2–0 efter ett mycket fint förarbete av Wijnaldum. Firmino nickade i stolpen men tog själv tillvara på returen. 2–0:

Glädjen blev dock kortvarig. Minuter senare gjorde Atletico sitt viktiga bortamål efter en tabbe av Adrian. Målvakten skulle rensa efter ett tillbakaspel men bollen hamnade rakt i gapet på Atletico-spelare och Llorente kunde lägga in bollen i bortre burgaveln. 2–1:

Llorente gjorde Atleticos andra för kvällen precis innan förlängningsvila och då krävdes det helt plötsligt två mål av Liverpool i den andra kvarten. 2–2:

Trots spelövertag lyckades Liverpool inte skapa några större chanser. Istället avgjorde Alvaro Morata i slutminuterna. 2–3: