Senaste nytt inför Watford

Bild till nyheten Senaste nytt inför Watford
Jürgen Klopp har mött pressen inför lördagens match på Vicarage Road. Se tyskens presskonferens samt läs en textad sammanfattning.

Presskonferensen startar vid 12:30 i klippet ovan.

Klopp om huruvida han är en scouser eller ej

– Inte officiellt skulle jag inte säga, men halvt.

– Jag gillar verkligen att identifiera mig med den region jag lever i. Jag har träffat så många härliga människor här. Jag gillar det.

Om hur rätt stämning skapas på Melwood.

– Det är inte jag som skapar den goda stämningen, det gör vi alla tillsammans. 

– Alla här vill spendera tid på en plats där man känner sig trygg, behövd och älskad. 

– Jag får höra det ofta från människor som kommer hit hur de behandlas på bästa sätt. Det gäller bara för oss att vi är oss själva och att vi inte tar oss själva på för stort allvar. 

– Nästa utmaning är att ta med den stämningen till den nya anläggningen i Kirkby.

Om Watford

– Jag kände inte till Nigel Pearson så mycket innan han kom till Watford, men jag kunde inte ha mer respekt för vad han gör just nu.

– Man kunde se en effekt direkt när han kom in. Under de fyra senaste matcherna har resultatet varit sämre, men inte prestationerna. De har en tydlig spelidé, de är aggressiva och hotar offensivt. De pressar högt men försvarar också med ett block längre ned i planen.

– De kommer att ge allt för att skapa problem för oss.

Om skadeläget

– Alla tre (Hendo, Shaq och Milner), gör framsteg. Hendo löptränar, Milner löptränar. Vad gäller Milner kan han vara aktuell för spel på tisdag. Hendo och Shaq är lite längre bort, men de gör framsteg.

Om corona-viruset

– Vi har inte funderat på att göra några förändringar av vår försäsong ännu. Vi litar på vad den medicinska staben säger. Vi tar det på allvar, men detta är inte något fotbollsproblem, det är ett samhällsproblem. Förhoppningsvis lyckas smarta människor att hitta en lösning på detta.

– Vi kan inte göra mer än vad vi gör här. Vi har inte fått besked om att inte spela, så då spelar vi. Det är för tillfället i andra delar av världen där detta är ett ännu större problem.

Om att spela mot lag i botten av tabellen

– När man spelar mot lag som Norwich och West Ham kan man inte tro att de ligger så långt ned i tabellen. Norwich har spelat bra fotboll hela säsongen, men har inte gjort tillräckligt med mål - sådan är fotbollen.

– I de enskilda matcherna kan vad som helst hända. Därför måste vi vara redo att kämpa. Något jag gillar med grabbarna här är att de verkligen är redo att kämpa. 

– Watford kommer att vara en ny tuff utmaning, det är jag säker på.

Om att hamna i underläge mot West Ham

Mot West Ham låg de röda under i en PL-match för första gången sedan november.

– Jag såg matchen på nytt och det hjälpte oss lite grann att vi hamnade i underläge, för vi förändrade matchbilden efter 1-2-målet. Det fanns mycket tid kvar att vända. 

– Jag visste inte att det var första gången vi låg under sedan matchen mot Villa, men grabbarna reagerade bra. Det är en lång säsong och koncentrationen kan sjunka lite i vissa matcher. Det är exceptionellt hur hårt grabbarna jobbar för att få resultaten med sig.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer