– Han var sämre än min mormor

Bild till nyheten – Han var sämre än min mormor
Roberto Firmino var inte i någon bra fysisk form när han kom till Hoffenheim, enligt en tidigare sportchef i den tyska klubben.

Roberto Firmino har under sin tid i Liverpool skapat ett rykte om sig att vara en anfallare som lägger ned hjärta och själ i varje match. Gång efter annan hyllas brasilianaren för sitt defensiva slit. 

Att anfallaren skulle utvecklas till en sådan spelartyp var det dock inte mycket som tydde på när Hoffenheim värvade honom som 19-åring.

– Jag åkte till Brasilien två gånger det året, men det var inte lätt att få ett intryck av Firmino i matchsituationer eftersom att han aldrig spelade, säger Ernst Tanner, tidigare sportchef i Hoffenheim, enligt Liverpool Echo.

– De reste ofta, så det var svårt att titta på deras träningar, men vi var inne som turister och såg honom arbeta.

– Det var under ett särskilt träningspass som jag tänkte "Okej, detta är rätt typ av spelare." Han hade rätt mentalitet, var villig att lära och arbeta hårt. Det vi såg på träning var mycket bättre än under matcherna. Då beslutade vi oss för att värva honom. Scouten som såg honom först, han var negativt inställd.

När Firmino gjorde sina första träningar i den tyska klubben blev Tanner chockad.

– Du skulle ha sett den data vi har på honom från när han kom hit. I Tyskland har vi uthållighetstester som brukar stämma bra, och han hade de värsta siffrorna jag har sett inom professionell fotboll.

– Jag skulle säga att han var sämre än min mormor. Resultaten var så låga att det var omöjligt att tro att han skulle kunna spela professionell fotboll.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer