– Vi är bra på att hantera bakslag

Bild till nyheten – Vi är bra på att hantera bakslag
I matchprogrammet inför kvällens match på Anfield beskriver Jordan Henderson förmågan att snabbt hitta tillbaka på rätt spår efter en förlust som en av lagets allra största styrkor.

Liverpool återvänder till spel i Premier League under måndagskvällen efter att ha förlorat med 1-0 i Madrid under förra veckan. 

Lagkapten Jordan Henderson skadade sig i den matchen och är inte tillgänglig ikväll, men han har fullt förtroende för de spelare som ska försöka att studsa tillbaka med en seger mot West Ham.

"En av våra största styrkor i truppen är att vi under de senaste säsongerna har hanterat bakslag på ett bra sätt. Det är nog ett missförstånd att vi inte har upplevt så många bakslag den här säsongen. Jag kan säga att det har vi verkligen," skriver Henderson i matchprogrammet.

"Vi har varit med om bakslag under matcher och vi har reagerat på bästa möjliga sätt. Vi har haft bakslag vad gäller skador och sjukdomar - även då har vi reagerat på rätt sätt. Vi har inte förlorat så många matcher på senaste tiden, men när de förlusterna har kommit har vi reagerat så bra man kan."

"Anledningen till det är ganska simpel - vi förstorar inte saker i onödan. Vi ser varje bakslag som ett problem som har en lösning. Som grupp har vi skapat en kultur där vi ständigt söker efter den lösningen."

"Att förlora i Madrid var en besvikelse, en väldigt stor sådan. Det är dock viktigt att sätta saker och ting i perspektiv för att inte förstöra det för mycket. Sanningen är den att det bara är halvtid i dubbelmötet, så det är en lång väg kvar."

"Som managern säger, vi behåller alltid lugnet i halvtid under en match på 90 minuter för att se hur vi kan agera i den andra halvleken på bästa sätt, så varför skulle vi inte göra detsamma när vi har tre veckor att förbereda oss inför returen på Anfield? Jag vet att Anfield kommer att stå bakom oss den kvällen."

"Jag måste dock upprepa vårt mantra i truppen - fokus på nästa match. Returen är inte förrän om tre veckor och vi har mängder av utmaningar fram tills dess. Det enda som gäller är fokus på kommande match."

"Det är inte svårt att ställa om fokus inför kvällens match. Vi vet att West Ham är ett lag fullt av landslagsspelare med en manager som har mycket erfarenhet och en hunger att förbättra deras situation."

"Om vi inte fokuserar 100 procent på den här uppgiften kommer vi att vara med om ännu ett bakslag, det är jag helt säker på."


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer