Glatzel om rehabiliteringen

Bild till nyheten Glatzel om rehabiliteringen
Paul Glatzel uttrycker sin tacksamhet för det stöd Alex Oxlade-Chamberlain har gett under skadefrånvaron.

19-årige anfallaren Paul Glatzel är mitt uppe i rehabilitering efter att i somras ha ådragit sig en allvarlig knäskada. 

Anfallaren berättar att Alex Oxlade-Chamberlain, som tidigare haft problem med en knässkada, har blivit en förebild för honom.

– Jag ser med spänning på hur Ox presterar denna säsong eftersom att jag vet att han har haft en allvarlig skada som jag har nu, säger Glatzel till Liverpoolfc.com.

– Jag hade ett samtal med honom för några veckor sedan om skadan. Vi pratade lite om rehabiliteringen och han sa att jag bara måste fortsätta kämpa, hålla fokus och lita på fysioterapeuterna. 

– Jag är tacksam över hur alla stabmedlemmar har hjälpt mig så här långt och för min del gäller det bara att lita på dem, precis som Ox sa. Förhoppningsvis kan jag ta mig tillbaka ut på planen genom fortsatt hårt arbete.

– Det var skönt att höra från Ox att om jag bara fortsätter så här så kommer jag att komma tillbaka. Jag kan inte vänta på att få komma ut på planen igen och förhoppningsvis hitta tillbaka till den form som jag hade innan skadan.

Efter en fin fjolårssäsong fick anfallaren chansen att imponera på Jürgen Klopp genom att vara med seniortruppen under försäsongen. Tyvärr förvandlades den positiva upplevelsen till en negativ sådan när han skadade knäet i träningsmatchen mot Tranmere Rovers.

Nu, ett halvår senare, har Glatzel gjort fina framsteg i rehabiliteringen och har börjat se ljuset i tunneln.

– Jag har börjat träna lite ute på planen under de senaste veckorna, säger anfallaren.

– Jag har bara gjort lite lättare löpträning och styrketräning i gymmet. Jag känner mig stark och nu handlar det om att hitta tillbaka till formen och skärpan.

– Jag har jobbat hårt i gymmet i sex månader efter att ha opererats. Jag tror att jag har cirka två månader kvar nu och jag längtar så mycket efter att få komma ut på träningsplanen igen och träna som vanligt.

– När man är i gymmet går man inte ut så ofta och man känner inte gräs under fötterna. När man väl går ut känns det otroligt bra och man känner att man är ett steg närmare comeback.

– Man kan se grabbarna vara ute och träna medan man är i gymmet. Med en långtidsskada vet man att det kommer att bli många timmar i gymmet, men man vill ge allt för att så snabbt som möjligt ta sig tillbaka ut till de andra på gräsmattan.

Glatzel hoppas att kunna spela någon match innan säsong är slut.

– Jag kan inte säga något datum för comeback, men jag tror att det är ungefär två månader kvar. 

– Jag vill såklart inte stressa. Det är en långtidsskada och säsongen kommer i princip att vara över när jag är redo, men jag satsar på att vara helt återställd till försäsongen.

– När jag opererades sa de att jag troligtvis skulle kunna spela lite fotboll under slutet av säsongen, så det är vad jag hoppas på för det skulle betyda att jag är redo för försäsongen i sommar.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer