Från åskådare till huvudperson

Bild till nyheten Från åskådare till huvudperson
Divock Origi berättar om hur han följde Champions League-finalen i Kiev 2018 som supporter, bara ett år innan han skulle komma att avgöra finalen i Madrid.

Liverpool har tagit sig till finalen av Champions League under de två senaste säsongerna. 

För Divock Origi var de båda finalerna två helt olika upplevelser.

När spelarna förberedde sig inför finalen mot Real Madrid var belgaren på semester med en tuff säsong på lån hos Wolfsburg i ryggen.

– Jag var i Dominikanska Republiken med min mamma. Vi satt på ett fint hotell och en kille som jobbade där var Liverpool-supporter, så han såg till att fixa en storbildsskärm så att vi kunde se matchen. Jag satt och kollade på matchen och hoppades att vi skulle vinna precis som en supporter, säger Origi till LFCTV.

Trots en tuff säsong i ryggsäcken cirkulerade tankar i anfallarens huvud om att vinna tillbaka sin plats i den röda truppen.

– Just där och då hade jag missat VM efter en tuff säsong, så jag behövde rensa tankarna och lägga det bakom mig. 

– Men jag tänkte på det (en eventuell comeback i Liverpool) eftersom att jag var nära att återvända redan i januari. Det var nära att hända, så tanken fanns där, helt klart. 

Vad som utspelade sig 12 månader senare går nästan inte att beskriva som annat än sagolikt. Origi var tillbaka i den röda tröjan, spelade i Champions League-finalen mot Tottenham och avgjorde matchen med ett sent 2-0-mål.

– Det sjuka är att jag minns att jag messade managern (Klopp) efter matchen (i Kiev), berättar belgaren.

– Jag ville inte säga så mycket, men jag använde biceps-emojin som symbol för att laget skulle vara starka och fortsätta framåt. Jag skrev, "vi kommer tillbaka starkare nästa säsong".

– Meddelandet kom aldrig fram, men när jag skrev det så använde jag "vi" som att jag var en del av laget. Jag vet inte ens om managern känner till det, men meddelandet kom aldrig fram. 

– I slutändan kom jag tillbaka och gjorde till och med mål i finalen. Det var ganska symboliskt - det kanske var ödet.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer