Senaste nytt inför Atletico Madrid

Bild till nyheten Senaste nytt inför Atletico Madrid
Trent Alexander-Arnold och Jürgen Klopp har mött pressen inför tisdagens åttondelsfinal på Wanda Metropolitano. Se presskonferensen + en textad sammanfattning nedan.

Presskonferensen startar vid 09:56 in i klippet ovan

Alexander-Arnold om att vara tillbaka på Wanda Metropolitano

– Det är såklart en plats där vi uppfyllde vår dröm, men vi kan inte fokusera på vad som har hänt. 

– Vi vet att det kommer att bli tufft imorgon, så vårt fokus ligger på den uppgiften, inte på vad som hänt tidigare.

Om Cafus hyllning

– Det är otroligt stort att höra från en legendar inom sporten. 

– Jag försöker att bli så bra som jag kan bli, men det är en lagsport så det är tack vare alla runt omkring mig som jag har blivit så bra som jag är idag. 

– För mig handlar det om att vinna titlar tillsammans med laget hellre än individuella priser.

Om hur spelare ska reagera vid rasistiska glåpord från läktaren

– Jag skulle inte säga att det finns något rätt eller fel. Det viktigaste är att personen eller laget som blir utsatt får det stöd som krävs från de andra spelarna på planen. Vad som än händer är det viktigt att laget håller ihop.

– Vi vet att sådana saker kan hända - det borde dock inte göra det och jag tycker att de som sprider hatet måste straffas.

Om Joe Gomez

– Han är otrolig, han visade det även förra säsongen. 

– Han var nog lite frustrerad i starten av den här säsongen, men han har visat rätt attityd och har verkligen klivit fram. Jag tycker att alla mittbackar har rätt attityd och visar att de är världsklasspelare när de får chansen.

Om att möta ett defensivt lag

– Vi har utvecklats under de två senaste säsongerna och har lärt oss att hantera olika typer av motståndare. Vi vet vad vi har för uppgift framför oss och vi vet vad vi måste göra, förhoppningsvis får vi med oss det resultat vi vill.

Om att gå långt i Champions League

– De bästa spelarna i världen vill nå till det stadiet där man kan vinna finaler och titlar. Om vi vill vara ett av världens bästa lag måste vi nå längre än hit. Vi vet att det är något vi kan klara av.

– Jag skulle inte säga att vi har någon psykologisk fördel på grund av våra tidigare framgångar, men vi har en tro på oss själva och ett bra självförtroende inom laget.

Om Alisson

– Jag tror att många känner att superlativen snart inte räcker till när man pratar om honom. 

– Det är en fantastisk känsla att ha honom bakom sig i målet och han sprider trygghet till försvararna.

– Han håller absolut högsta klass, han är troligtvis den bästa målvakten i världen. Han visar i match efter match vad han kan göra.

Det var allt för Alexander-Arnold. Jürgen Klopp tog över.

Klopp om utmaningen som väntar

– Att möta Atletico är nog en av de tuffaste utmaningar man kan ställas inför som spelare. De är en resultatmaskin som gör vad som krävs för att få med sig ett resultat. 

– Jag vet att de har haft det lite tyngre den här säsongen, men samtidigt har de inte spelat så dåligt som folk säger. 

– Det lag som vill mest i dessa möten kommer att ta sig vidare. Det handlar inte om hur det ser ut i Premier League eller La Liga.

Om Cafus hyllning av Alexander-Arnold

– Jag kunde inte älska Alexander-Arnold mer än vad jag gör. Det var väldigt fina ord från Cafu, men svaren som jag ger skulle kunna skapa problem. Det finns så många spelare som kan vinna Ballon d'Or. Trent har otroligt stor potential!

Om att vara obesegrade i dubbelmöten i Europa

– Det är imponerande! Vi har nått finalen varje gång, vilket är härligt! Det är såklart ännu bättre om man vinner finalen.

– Vi ser oss själva som ett lag som kan nå finalen och vinna turneringen. Men vi är inte det enda lag som kan det. Vi ska försöka att visa folk vad vi kan göra.

Om Atleticos spelstil

– Jag kan inte säga något till de som kritiserar dem för att spela tråkigt. För mig är det en rolig fotboll. Det är en intensiv fotboll med mycket snabbhet. Folk pratar ofta om tiki-taka, men jag är från Tyskland - jag älskar den intensiva spelstilen!

– Är det ett lag som du verkligen, verkligen måste uppnå din högstanivå mot är det Atletico Madrid. De ger dig inga marginaler att arbeta med. Om du ger allt har du en möjlighet. Om du inte gör det, då har du ingen chans. Det är anledningen till att de har nått så många finaler i europaspelet.

Om Diego Simeone

– Folk säger att jag är animerad vid sidlinjen. Om jag är på nivå fyra så är han på nivå 12!

– Hur länge har han varit här? Åtta år? Wow, det är lång tid och han är fortfarande lika emotionellt involverad.

– Det ska bli väldigt intressant att mötas imorgon.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer