Fantastiska insamlingen till Matthias

Bild till nyheten Fantastiska insamlingen till Matthias
Flera av er kanske redan både uppmärksammat och deltagit i insamlingen som fick enorm spridning i fredags på sociala medier. Totalt samlades över 60.000 in till Liverpoolsupportern Matthias som tragiskt förlorade sin fru förra året.

Det var i samband med att Matthias och hans fru åkte in till förlossningen av deras tredje barn som allt gick fel. 

Mimmi fick en blodpropp i lungan och till slut kunde man inte rädda hennes liv. Den lilla dottern räddades genom ett akut kejsarsnitt men istället för att åka hem som en fulländad familj på fem personer fick Matthias återvända hem som ensamstående pappa, med sorgen av en förlorad fru och sina barns mamma, till sina tre döttrar. 

Supporterklubbens ordförande, Daniel Forssell, och tidigare och nuvarande skribenter i form av Kristian Andersson, Robin Bylund, Joackim Lundberg, Carl Sundqvist och Fredrik Aidefors - som alla tillsammans idag driver supporterklubbens podcast - LFC Podden - hörde om historien på Sofias Änglar i onsdags och ville försöka samla ihop till ett bidrag. 

Dels framkom det i programmet, men också genom gemensamma vänner fanns vetskapen om Matthias stora kärlek till Liverpool. 

Bara månader efter Mimmis bortgång vann Liverpool Champions League och Matthias har själv beskrivit det som en dag där han upplevde känslor av både himmel och helvete. 

I ett försök att kunna ge Matthias en liten flykt i vardagen upprättades därför en insamling för att få ihop pengar till en resa åt Matthias och en vän eller ett syskon. Tanken var att kunna bekosta resa, boende och matchbiljetter till en match nästa säsong. Men gensvaret ville annat. 

Totalt samlades över 60.000 kronor in på bara fem timmar och det var fans till flera olika lag som drog sitt strå till stacken. Fotbollsfamiljen visade sig från sin allra finaste sida och nu får Matthias chansen att komma iväg för en helg i Liverpool nästa år. 

Dessutom kommer överskottet att räcka för att familjen ska få en härlig och avkopplade semester i Sverige också, där döttrarna flaggat för att det är Astrid Lindhgrens Värld som gäller.

Utöver detta kommer delar av pengarna skänkas vidare till Hjärt- och Lungfonden. Så att arbetet mot att förhindra att samma sak drabbar andra kan få ytterligare resurser. 

Tack till alla er som såg, delade och deltog. Vissa saker är större än fotboll. 

Och som Matthias själv sa:

– Alla visade verkligen att You'll Never Walk Alone inte bara är ord vi slänger oss med. Utan också lever efter. 

Insamlingen är nu avslutad. Men vill du bidra till Hjärt- och Lungfondens fortsatta arbete kan du donera pengar på länken nedan. 

https://www.hjart-lungfonden.se/stod-oss/gava/


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer