– Det är inte hållbart

Bild till nyheten – Det är inte hållbart
Jürgen Klopp kritiserar återigen beslutsfattarna bakom det tuffa spelschemat. Tysken menar att han gärna tjänar mindre pengar om det innebär att spelarna slipper spela så många matcher som de gör idag.

Jürgen Klopp har under en längre tid varit en av de tränarna i England som starkast visat sitt missnöje över klubbarnas otroligt hektiska spelschema.

I en intervju med Liverpool Echo diskuterar tysken ämnet på nytt. Han fick en fråga om han accepterade att laget fick lov att spela klubblags-VM i Qatar förra månaden.

– Självklart, det är så det är. Jag är inte säker att vi var tvungna, men vi alla tjänar mycket pengar, så är det, konstaterar Klopp.

– Vi vet att de pengarna måste tjänas in någonstans. Om det är den turneringen vi måste delta i för att de erbjuder mest pengar och att det var första gången för oss...(att vinna turneringen) Jag vet inte riktigt.

– Jag gillar tanken i grunden, men då måste man ställa in en annan turnering. Man kan inte bara addera en turnering och sedan en till och en till. Det är inte hållbart. Det är det enda jag vill säga, någon måste fatta ett beslut.

Spelarna idag spelar allt fler matcher. Om det inte är VM, EM, eller Copa America mellan säsongerna så är det turneringar som klubblags-VM eller de Afrikanska mästerskapen mitt i säsongen.

– När är året där det inte är någon extra turnering? Det finns inte där för några spelare längre.

– Nu är det VM, EM, klubblags-VM, Copa America... Det finns inte ett enda år som inte innehåller någon sådan typ av turnering. Det är inte normalt. 

– Jag förstår inte varför inte fler ser det så. Vissa säger istället "med färre matcher blir det mindre pengar", då säger jag "låt gå!"

De inhemska turneringarna är heller inte direkt utformade för spelarnas bästa. I Ligacupen avgörs semifinalen över ett dubbelmöte och i FA-cupen blir det omspel istället för att avgöra matcherna med förlängning eller straffar.

– Carabao Cup-semifinalerna har inget med pengarna att göra. Ingenting. Det är inte okej, dessa matcher är inte okej. Omspel i FA-cupen? Låt det avgöras genom en straffläggning, menar Klopp.

– Förklaringen till det är att de mindre lagen har en chans att vinna matcherna. Så ge dem hemmaplansfördel direkt från början istället!

– Åk dit, spela där. Om de vinner så säger vi "grattis, kör på nu". Som det är nu... det är bara ännu en match på TV, men vem kollar på den typen av matcher?

– Vi måste börja någonstans. EFL och FA måste prata med varandra och hitta en lösning. 

– Varje år är det samma visa. Vi pratar om det här ämnet under den här tiden på året och sedan pratar vi inte mer om det under resten av året. Vi har sju matcher på en vecka och då börjar vi prata om det. 

– Börja diskutera - det är dags nu, avslutar tysken.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer