– Så dominant spelare

Bild till nyheten – Så dominant spelare
Joe Gomez menar att det inte går att förklara hur mycket Virgil van Dijk betyder för laget.

Virgil van Dijk öppnade målskyttet i 2-0-segern mot Manchester United i söndags.

Utöver målet bidrog nederländaren, tillsammans med mittbackspartnern Joe Gomez, till att laget höll ännu en nolla.

– Jag är så glad för Virg. Alla vet hur glad jag blir när han gör mål. Det är härligt att jobba med fasta situationer på träning för att sedan få utdelning under match, säger Gomez till Liverpoolfc.com.

– Det är inte lätt att mäta exakt hur mycket han gör för oss som lag. Han är en sådan dominant karaktär, dominant spelare. Han är en speciell spelare och vi är lyckligt lottade som har honom i klubben - han är min storebror! Han är en spelare av toppklass och en fin person vid sidan av planen. 

Det är inte bara Van Dijks prestationer som har bidragit till den fina formen. Sedan Gomez fick chansen från start igen har laget sju raka Premier League-clean sheets. 

– Det har varit bra för mig att få spela många matcher i följd. Det viktigaste är att jag ger allt för att försöka bidra till det här laget, säger engelsmannen.

– Vi vet exakt hur viktig varje match är och både individuellt och som kollektiv fokuserar vi bara på den kommande matchen.

– Det finns ingen som svävar iväg och tänker på något annat än nästa match, det är just det som är viktigt. Vi har så många karaktärer i omklädningsrummet och sedan managern som ständigt understryker detta. Vi måste hålla fokus och fortsätta att jobba hårt.

Anfield-publiken fick vänta ända till övertid innan 2-0-målet kom mot Man United efter att Alisson varit snabb i tanken och passat en djupledslöpande Mo Salah.

– Vi skulle önskat en större ledning än 2-0 i slutet av matchen, men det viktigaste är att vi presterade bra som ett lag.

– Vi höll ut, stod emot pressen i slutet och Mo avgjorde det för oss. Det finns helt klart positiva saker att ta med oss från matchen. Vi vet vad den betyder. Nu gäller det att tänka på nästa utmaning.

De röda supportrarna spenderar nog gärna några minuter per dag för att bara njuta av Premier League tabellen för tillfället. Liverpool har ett försprång på 16 poäng ned till Manchester City trots att de ljusblåa har en match mer spelad.

Att titta på ligatabellen är dock inget som spelarna håller på med, försäkrar Gomez.

– Nej, nej inte alls. Vi fokuserar på nästa match och de tre poäng som ligger framför oss. Vi fokuserar inte på den totala summan poäng eller så. Vi är där vi är just nu och vi vill avsluta jobbet på bästa sätt.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer