"And now you're gonna believe us..."

Bild till nyheten "And now you're gonna believe us..."
De engelska tidningarna var lyriska efter att Liverpool tagit ett steg närmare titeln genom segern mot Manchester United.
Jason Burt, Telegraph

"Ögonblicket kom klockan 6.22pm (brittisk tid) den 19 januari. Det var inte när Mohamed Salah satte bollen i nät, inte heller då Alisson sprang över hela planen för att kasta sig på knä och njuta av sin sällsynta assist. Istället kom det några sekunder senare när Craig Pawson blåste av matchen."

"'We're gonna win the league. We're gonna win the league. And now you are going to believe us, we're gonna win the league.' Det var första gången den ekade på Anfields läktare."

"Liverpool såg ut att bli slitna, men det är ingen överraskning med tanke på den intensitet Klopp kräver av spelarna. De behövde ingen superprestation för att överlista United, de behövde bara utnyttja sin uppenbara överlägsenhet som de gjorde när de gjorde mål i början och slutet av matchen."

"Otroligt nog kom inte det andra målet, som Klopp uppenbarligen hade krävt, och United tvingade sig in i matchen igen och borde ha kvitterat när en stressad Martial sköt bollen över mål. Freds skott gick utanför och Alisson räddade ett annat försök och plötsligt spreds nervositeten på Anfield. Liverpool rensade stressat bort bollen innan den lyftes in igen."

"Alisson tog tag i bollen och var snabb i tanken när han skickade iväg en utspark till Salah som hade fri väg mot mål. Daniel James sprang hemåt, men Salah visade sig vara för stark när han höll undan yttern och petade bollen förbi De Gea. Hans första mål på fem matcher mot United."

Fullständiga matchrapporten

Paul Gorst, Liverpool Echo

"Efter att slutsignalen ljöd på Anfield för att signalera ännu en Liverpool-seger sjöng The Kop en välkänd sång. 'We're gonna win the league' skanderade tusentals Liverpool-supportrar när Craig Pawson blåste av matchen."

"Sången självfallet sjungits förut, mer i hopp än förväntning, men aldrig tidigare har den basunerats ut med ett sådant öronbedövande välbehag, passion och tro."

"Siffran 30 har fått extra betydelse för de röda och supportrarna denna säsongen. Det är antalet år som supportrarna har tvingats vänta sedan förra ligatiteln. En väntan som troligtvis avslutas i maj. Nu kan de röda peka på siffran 30 som gapet ned till deras största rival United. 30 poäng, det är värt att upprepa."

"De rödklädda öppnade målkontot redan efter 15 minuter när Van Dijk nådde högst på en hörna från Alexander-Arnold och satte sitt fjärde mål för säsongen. Liverpool trodde att de hade ett andra mål när Roberto Firmino vackert skruvade in bollen i mål för sitt första mål på Anfield denna säsongen. Det blev bortdömd i Stockley Park efter att Van Dijk foulat De Gea i uppbyggnaden till målet."

"Vissa vill få det till att Liverpools väg till storhet grundas i favoriserande VAR-besult, men detta var bara ett av många videobedömningar som gått emot Liverpool på senaste tiden."

"Liverpool såg ut att vara ett lag med uppdrag att avgöra matchen - och titelracet - efter pausen och de pressade på rejält i ett försök att fördubbla ledningen. Sju målchanser inom loppet av nio minuter i den andra halvleken visade hur dominanta Liverpool var."

"Synen av Alisson Becker som sprang ut från mållinjen när Salah skickade supportrarna till himmelriket påminde om Pepe Reina och David Ngog för 11 år sedan. 'And now you're gonna belive us...' skanderade The Kop. Hela världen har trott på det länge."

Fullständiga matchrapporten

David Hytner, The Guardian

"Detta var en match där Liverpools överlägsenhet var så uppenbar i stora delar av den första halvleken och i inledningen av den andra halvleken att det inte hade varit någon överraskning om de hade haft en ledning med fem eller sex mål. Intensiteten i fotbollen i samspel med kirurgisk precision var nog för att åskådarna skulle tappa andan."

"Hoppet levde för United när de på något vis lyckades att stå emot anstormningen och började spela lite offensiv fotboll. Martial bommade en farlig chans som helt klart såg ut att vara kvitteringen. United kämpade in i slutet."

"Men tillslut, när United hade skickat upp i princip allt de hade i straffområdet för en hörna, var det Mohamed Salah som löpte efter en passning av Alisson, han höll undan Daniel James och såg till att Liverpool-supportrarna kunde pusta ut. Alisson sprang över hela planen för att fira genom att glida på knä framför Salah."

"The Kop sjöng om att vinna Premier League och att folk nu skulle tro på dem. Det var svårt att tänka sig någon som inte skulle tro på dem. Den obesegrade sviten fortsätter - de är obesegrade i 39 matcher i ligan, den fjärde bästa sviten i den engelska högstaligans historia och de är 16 poäng framför andraplacerade Manchester City med en match till godo. Detta var den sjunde hållna nollan i följd. Den första titeln på 30 år är deras."

Fullständiga matchrapporten

Miguel Delaney, Independent 

"I slutändan gör Liverpool det som betyder mest, trots att det kändes som att de kunde ha gjort det med ännu större avtryck. De utvalda mästarna slog Manchester United för att ta 21:a segern av 22, men - denna fantastiska säsong börjar definieras av siffror - inte minst 19 och 30 - nådde inte upp till de siffror de borde ha gjort. Det blev ett sent 2-0-mål som borde varit 6-0 och som trots allt kunde ha varit 1-1.

"United var bara ett litet hinder på vägen till den efterlängtade 19:e titeln. Möjligheten att påminna dem om det blev ännu härligare efter att bortasupportrarna under delar av matchen sjöng om Hillsborough-tragedien."

"Den fasta situationen där varken Brandon Williams eller Harry Maguire kom i närheten av Van Dijk symboliserade matchen. United kom aldrig nära Liverpool på något område."

"Att Liverpool inte fock det andra målet - när det egentligen borde ha stått 6-0 - innebar att det blev nervigt på samma sätt som mot Tottenham. Anfield blev nervöst, men det förstörde inte för laget. Trots en sen press från United var det de röda som fick in det sena målet. Salah utnyttjade ytan som öppnats upp, en yta som passande visade gapet mellan United och Liverpool - både i tabellen och på planen. "

Fullständiga matchrapporten


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer