– Fokus på en match i taget

Bild till nyheten – Fokus på en match i taget
Både Mohamed Salah och Jordan Henderson påpekade efter segern mot Manchester United att spelarna inte får sväva iväg och tänka på något annat än nästa match och utmaning.

Liverpool dominerade hela matchen när Manchester United kom på besök under söndagen. Mohamed Salah satte den absoluta spiken i kistan när han löpte sig loss på övertid och petade in 2-0 bakom David de Gea.

– Jag tänkte ett tag att det inte blir något mål för mig idag, men jag tog mig tillbaka mentalt och höll mig lugn, sa Salah till Sky Sports efter slutsignalen.

– Vi måste bara fortsätta att fokusera på en match i taget. Vi kan inte tänka att vi har vunnit Premier League nu. Nej, en match i taget - det är enda sättet att vinna Premier League. 

– Förra säsongen under den här perioden hade vi lite problem, så vi måste hålla lugnet nu och fokusera på den kommande matchen.

Söndagens seger innebär att Liverpool nu är 16 poäng före Manchester City i ligatoppen, då har de även en match mindre spelad än Manchester-laget. 

Lagkapten Jordan Henderson, som var en av planens bästa spelare mot United, underströk vikten av att situationen inte får leda till att laget tappar fokus.

– Vi tänker inte på slutet nu. Varför skulle vi förändra något nu? Varför skulle vi tänka på slutet av säsongen?

– Det är fortfarande många matcher kvar. Vi har fokuserat på en match i taget under en lång tid nu och det har lett till en bra position för oss. Det finns ingen anledning att förändra något nu. 

– Publiken var fantastisk idag igen. För oss spelare så handlar det om nästa match, nästa utmaning. Premier League är en tuff liga med många tuffa motståndare. United spelade bra i perioder idag, men i slutändan tycker jag ändå att vi förtjänade de tre poängen.

– Det är speciellt, vi njuter av fotbollen men vi måste fortsätta att vara sugna på mer, man måste lära sig nya saker hela tiden och ha viljan att lära sig. Den här spelargruppen vill göra just det.

– Managern är på oss hela tiden om saker vi kan göra bättre och vi vet att vi kan utvecklas. Det handlar om att kämpa vidare varje dag till slutet av säsongen, avslutar Henderson.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer