Vilka ska starta mot United?

Bild till nyheten Vilka ska starta mot United?
Vilken startelva vill du se under strålkastarna på Anfield kl 17.30? Logga in och dela med dig av dina tankar. Så här resonerar redaktören...
Redaktörens lag

Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson (C), Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané

Avbytare: Origi, Shaqiri, Minamino, Lallana, Fabinho, Matip, Adrián

Kommentar

Liverpool har ett drömläge att rycka ifrån Man City med 16 poäng – och en match mindre spelad – vid seger mot ärkerivalerna Man United ikväll.

Det är helt enkelt för bra för att slarvas bort.

Efter åtta dagar av träning och värdefull återhämtning förväntar jag mig inget annat än en djävulsk urladdning och att spelarna visar att det faktiskt är oceaner i klasskillnad mellan lagen. 

Tror på exakt samma startelva som i 1-0-segern mot Tottenham – alltså den du ser här ovan – och det finns ju definitivt ingen som helst anledning för Klopp att laborera i uppställningen i det här skedet.  

Att Fabinho (missat 13 matcher sedan november) och Joel Matip (missat 21 matcher sedan oktober) är tillbaka på bänken är givetvis en enorm boost i den fortsatta jakten på Premier League-titeln. 

Jag känner mig faktiskt inte ett det minsta orolig. Vi kör över United!

Tips 

3-0. Känslan är att vi kommer att skölja över gästerna som en tsunami direkt från avspark och kontrollera bollen i högt tempo och härlig rörlighet. 

Här gäller det samtidigt att vara tålmodig mot deras ultradefensiva uppställning – och just uthålligheten har varit vårt signum den här säsongen. 

Se upp för kontringsbollar på blixtsnabbe Daniel James. Ett par bröstvärmare i början bör få honom att vekna.

Målen gör Salah, Mané och Wijnaldum.

Fakta
  • Seger mot United innebär att Liverpool tagit 13 raka ligasegrar. Klubbrekordet på 17 segrar sattes mellan mars och oktober 2019 och tog stopp i 1-1-matchen borta mot "Red Devils" i oktober.
  • Ett mål ikväll innebär också att The Reds har fått nätet att rassla i samtliga 22 PL-matcher den här säsongen, vilket aldrig har hänt tidigare. 
  • Liverpool har bara förlorat en av sina senaste nio möten med United, hemma och borta.
  • The Reds är obesegrat i 38 ligamatcher och plockat 104 poäng under den perioden – vilket är nytt PL-rekord. Bara tre lag har haft längre sviter utan att förlora; Arsenal 49 (2003/04), Nottingham 42 (1977/78) och Chelsea 40 (2004/05).

Matchen har avspark kl 17.30 och sänds på Viasat/Viaplay. Kommenterar gör Niklas Holmgren och Glenn Strömberg.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer