– Investerar ditt liv i fotbollen

Bild till nyheten – Investerar ditt liv i fotbollen
Andy Robertson om hur spelarna uppnår den fysiska form som krävs för att kunna prestera på topp på fotbollsplanen.

Andy Robertson menar att Liverpools otroliga resultat  till viss del beror på hur spelarna beter sig vid sidan av planen.

– Det är inte någon skillnad på någon av oss. Som fotbollsspelare investerar du allt, du investerar ditt liv i fotbollen, säger Robertson till Liverpool Echo.

– Det är en kort karriär och ingen vill vara i behandlingsrummet och inte ha möjlighet att spela matcher.

– Jag lägger allt i potten för att försäkra mig om att jag kan spela matcherna eller vara tillgänglig. Det är något som jag alltid har gjort. 

Vänsterbacken berättar om strikta dieter under säsongerna.

– Livsstilen, jag tänker alltid på att äta sunt och tänka på vad jag stoppar i mig. Jag dricker inte under säsongen, men jag ska inte ljuga, mellan säsongerna, har jag ett par veckor där jag gör det, jag är ju trots allt från Skottland, säger en leende Robertson.

– Men under säsong försöker jag att låta det vara, det är så viktigt att investera i kroppen. Det är det allra viktigaste. Det medicinska teamet på Melwood ser alltid till att vi är så redo som möjligt.

Robertson får en fråga om alla spelare i laget valt att inte dricka alkohol under säsong.

– Det är svårt för mig att säga, jag är inte i deras hus hela tiden, men jag tror att det gäller för dem också.

– Desto högre nivå det är, desto svårare blir det, särskilt med tanke på hur många matcher vi spelar.

– Allihopa försöker att tänka på detta, vilket syns på planen. Även under det tuffa julprogrammet såg vi friska ut eftersom att vår återhämtning var perfekt.

Liverpool har hittills under säsongen vunnit 20 av 21 matcher och leder Premier League i överlägsen sit. Diskussionerna om huruvida laget kan gå obesegrade under hela säsongen tar allt mer plats i medierna.

– Jag hör att folk pratar om det där. Vi pratar inte om det eftersom att vi minns sviten av matcher som både vi och Manchester City hade förra säsongen. 

– Vad ska stoppa Manchester City från att göra det igen? Och det där med att gå obesegrade genom säsongen? Den här ligan är så tuff. 

– Kanske får vi det att se enkelt ut ibland, men tro mig, det är så svårt att spela mot lag som vill besegra dig. Ju länge tiden går, ju större blir andras lag önskan att slå oss. Då kan de säga "vi slog Liverpool" eller liknande.

– Vi tar ingenting för givet. Vi firar inte i omklädningsrummet och tror att vi är mästare. Vi firar bara att vi har vunnit den dagen- Förhoppningsvis fortsätter det så, så kanske vi kan fira i maj, avslutar Robertson.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer