Minamino på väg in i januari!

Bild till nyheten Minamino på väg in i januari!
Salzburgs Takumi Minamino ser ut att bli klubbens förste asiatiske spelare, enligt trovärdiga källor.

Uppgifterna kommer från välinformerade reportrar som Paul Joyce (The Times), James Pearce (The Athletic) och Melissa Reddy (The Independent).

Den 24-årige japanen Takumi Minamino har imponerat stort i båda mötena med Liverpool i Champions Leagues gruppspel och gjorde dessutom mål på Anfield.

Minamino uppges ha en utköpsklausul på endast £7,25M och klubben kommer därför agera redan under januarifönstret.

Jürgen Klopp och hans ledarstab har imponerats över hans kvaliteter som offensiv mittfältare; snabb, teknisk och smart passningsspelare.

Reddy skriver på Twitter att dealen mellan klubbarna i praktiken redan är i hamn och att man kan förmoda att det var därför som FSG-presidenten Mike Gordon var på plats i Salzburg i tisdags.

Om Liverpool lyckas köpa loss Minamino i januari kommer han att kunna spela Champions League redan från februari, då UEFA har ändrat regelverket.

Pearce menar att Liverpool är redo att agera raskt eftersom Minamino uppvaktas av klubbar både från Tyskland och Italien. Även Man United visar intresse.

Klubben anser att det handlar om en spelare som redan är värd över £20M, men att han kan köpas loss för bara £7,25M gör honom extra attraktiv.

Pearce skriver även att han förväntar sig att övergången kommer att genomföras i januari.

FAKTA

Skulle Minamino kunna bli en succé i Liverpooltröjan? Logga in och kommentera?


39 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer