Nästa match (Ligacupen)

Aston Villa klubbmärke Aston Villa (B)

tisdag 17 dec 20:45

Messi utsedd till världens bästa

Bild till nyheten

Det blev ingen Ballon d'Or-vinst för Virgil van Dijk. Istället blev Lionel Messi historisk genom att ta hem priset för sjätte gången.

Virgil van Dijk var en av huvudfavoriterna till att vinna det prestigefyllda priset Ballon d'Or.

Mittbackens otroliga insatser för Liverpool har hjälpt klubben att ta sig tillbaka till den absoluta världstoppen och många trodde att Van Dijks prestationer skulle belönas med en guldboll.

Konkurrensen med FC Barcelonas Lionel Messi blev dock för tuff och argentinaren plockade hem Ballon d'Or för sjätte gången. Van Dijk slutade tvåa.

– Jag var nära, men det var en som var lite bättre. Man måste beundra hans storhet, sa Van Dijk om Messi efter prisutdelningen.

– Jag hade aldrig trott att jag skulle vara en kandidat till Ballon d'Or. Det säger mycket om min karriär. Det har aldrig varit enkelt. Jag kom igång sent, men jag har alltid jobbat hårt för att nå mina drömmar. 

Med sin andraplats är Van Dijk den nederländska spelare som placerat sig högst på sedan Dennis Bergkamp 1984, som även han slutade tvåa. Som försvarsspelare är han den högst placerade sedan Fabio Cannavaro som vann priset 2006.

På topp fem-listan hittar man tre Liverpoolspelare:

1 - Lionel Messi

2 - Virgil van Dijk

3 - Cristiano Ronaldo

4 - Sadio Mané

5 - Mohamed Salah

Bannerbild