– Det är löjligt

Bild till nyheten – Det är löjligt
Alisson Becker om situationen som uppstått runt Ligacupen och klubblags-VM.

Under tisdagen stod det klart att Liverpool kommer att spela två matcher inom loppet av 24 timmar i december.

17 december ska de spela kvartsfinal i Ligacupen mot Aston Villa och 18 december ska de spela semifinal i klubblags-VM i Qatar.

En som är irriterad över situationen som uppstått är Alisson Becker.

– Klopp har redan sagt att vi ska spela med två olika lag. Det är inte en perfekt situation för oss, säger målvakten enligt Metro.

– Vi vill ge allt och då hjälper det med ett välorganiserat schema, men nu är det som det är.

– Om jag spelade i Carabao Cup skulle jag vara frustrerad för det är en möjlighet för spelare som inte få så mycket speltid. Situationen är något som vi stör oss på i omklädningsrummet, helt klart. Vi vill ge allt i samtliga turneringar. 

– Det är löjligt. Fotbollen här är så organiserad men ändå händer sådana här saker. Det är två turneringar från två olika förbund, men det är samma sport. Jag tycker att de har tillräckligt med resurser för att organisera saker och ting på ett bättre sätt.

– Det kan bli tjatigt att prata om spelschemat. Alla pratar om det, så varför inte göra något åt det? Först och främst är det spelarna som tar smällen. Vi måste stå upp för vad vi vill, annars kommer det inte att förändras.

– Vanligtvis brukar Carabao Cup vara en möjlighet för de som inte spelar så mycket. Jag vill gärna spela varje match, men jag respekterar besluten, alla förtjänar speltid, avslutar Alisson.


1 kommentarer

    Stöd våra sponsorer