Möte med mesta motståndarna

Bild till nyheten Möte med mesta motståndarna
Liverpool och Chelsea har drabbat samman 61 gånger bara sedan år 2000! Här hittar du alla kalla fakta.

# Klubbarna har mötts 183 gånger i historien och Liverpool har avgått med seger i 79, kryssat vid 41 tillfällen och förlorat 63.

# 60 av de 183 matcherna har spelats de senaste 19 åren. Inga andra engelska lag har mötts så många gånger sedan år 2000.

# Londonklubben blev stormrikt när oljemagnaten Roman Abramovich köpte upp klubben 2003 och har haft ett litet övertag på Liverpool sedan dess. Av 60 matcher har Chelsea vunnit 24 och Liverpool 19, medan 17 har slutat oavgjort.

# Sedan Klopp blev manager har det gått bättre. Tysken tog faktiskt sin allra första seger på Stamford Bridge, då The Reds vände 0-1 till 3-1 mot Jose Mourinhos lag.

# Söndagens match blir Klopps 11:e mot Chelsea. Tidigare besök har slutat med två segrar, en oavgjord och en förlust.

# Förlusten kom i maj 2018 då Liverpool hade kvalificerat för CL-finalen i Kiev och kämpande för att ta fjärdeplatsen i ligan, vilket man lyckades med.

# Den andra förlusten mot Chelsea kom i Ligacupen i september ifjol, då man förlorade på Anfield efter två sena mål av Emerson och Hazard. 

# Fyra segrar, fyra oavgjorda och två förluster är Klopps facit mot Chelsea om vi räknar med Super Cup-finalen i augusti som slutade 2-2 efter förlängning.

# Även om nye managern Frank Lampard fortfarande inte har vunnit en hemmamatch är det inte ofta som Chelsea tappar poäng på Stamford Bridge. På de 24 senaste matcherna har de 13 segrar, 10 oavgjorda och bara en förlust. Den kom mot Leicester i december 2018.

# Samtidigt är Liverpools bortastatistik mot Chelsea bättre än de flestas. Efter att ha varit en mardrömsarena – med bara en seger på 16 matcher – har The Reds vunnit fem av de senaste 11 drabbningarna på Stamford Bridge. 

Chelsea - Liverpool spelas på söndag kl 17.30 och sänds på Viasat/Viaplay.


2 kommentarer

    Stöd våra sponsorer