– Såg inte en spelare av världsklass

Bild till nyheten – Såg inte en spelare av världsklass
Jürgen Klopp berättar att han följde Virgil van Dijk under hans tid i Celtic, men påpekar att det var först under tiden i Southampton som han blev fullt övertygad.

Virgil van Dijk har under sin tid tillsammans med Jürgen Klopp utvecklats till världens bästa mittback och är enligt många favorit att ta hem det åtråvärda priset Ballon d'Or.

– Det fina med hans karriär är att han inte var en 16-åring som förutspåddes att bli nästa storstjärna, säger Jürgen Klopp till Liverpool Echo.

– Det visar, inte bara för honom själv utan även alla andra där ute, att man behöver talang, som han uppenbarligen hade, men det handlar inte om vad andra säger om dig när du är 16,17,18 år. Det handlar mer om vad du själv gör av det.

Klopp och klubbledningen försökte under sommaren 2017 att värva mittbacken, men affären blev aldrig av. Istället för att satsa på en annan mittback valde Klopp att inte förstärka positionen under det fönstret, han var istället beredd att vänta för att verkligen få den spelare han ville ha. 

Efter ett halvår stod det sedan klart att Van Dijk skrivit på för Liverpool.

– Jag kan inte säga att jag hade följt honom i sex år och tänkt, "Ah, jag väntar lite till och sedan sätter jag klorna i honom." Under de två åren han spelade i Southampton, innan han blev skadad, så var han dock otrolig. Jag såg honom även under tiden i Celtic, men då såg jag inte en världsklasspelare. Jag såg en väldigt bra mittback, men ingen som jag behövde där och då.

– När behovet sedan dök upp, då var det tydligt att han kunde ta nästa steg hos oss.

– Sättet vi spelar på, hur alla delar på ansvaret, det ger försvarsspelare en möjlighet att utveckla sig mycket eftersom att de inte längre måste styra och ställa på egen hand. 

– Det finns även situationer där det händer, men inte så ofta eftersom att vi försvarar oss som en enhet. 

– Oavsett vad så har han gått från att vara en spelare som kunde bli världsklass till att faktiskt vara världsklass. Jag är verkligen glad över att han har fått visa de som inte trodde på honom att de hade fel. 

– Han har tagit ytterligare ett steg här och han förtjänar all uppmärksamhet som han får.


0 kommentarer

    Stöd våra sponsorer